Регистрация

Орехови сладки от маслено тесто

Автор:
roni
|
Дата:
23 Aug
|
Видяна:
1028
Оцени рецептата

1/2 ч неосолено масло

1 ч.л. ванилия

1/2 ч.л. бадемов екстракт

1/4 ч.л. сол

1/2 ч захар

1 голямо яйце

1 1/4 ч брашно

210 г цели орехи

 

Загрейте фурната до 180ºС. Поставете пергаментова хартия или фолио в тава за печене. В купа с електрически миксер, разбийте маслото, докато стане меко и гладко. Добавете ваниловия и бадемовия екстракт, солта и захарта. След това разбийте с яйцето и на ниска скорост постепенно добавете брашното и разбийте само докато се абсорбира. Добавете ядките с помощта на шпатула. Поставете по пълни супени лъжици в една лента по средата на парче найлоново фолио. Покрийте с двете празни страни. Притиснете с ръце и оформете през фолиото на гладък хляб. Обърнете и загладете отново. Повторете с останалото тесто. Поставете ги във фризера само за 10 - 12 минути (не повече), само докато станат достатъчно нелепкави, за да се разопаковат. Разопаковайте и сложете в тавата, на известно разстояние едно от друго. Печете 25 мин. Извадете от фурната. Намалете фурната до 150ºС. Внимателно извадете с помощта на фолиото върху дъска за рязане. Изчакайте 5 минути, преди да ги нарежете. Нарежете диагонално напречно на филийки с дебелина около 3 см. Внимателно поставете резените изправени в тава. Когато фурната е намалена до 150С, печете в продължение на още 25 минути.





Виж още от категория "Печива"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта