Овесени бисквитки с шоколад и череши
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1/2 ч филирани бадеми
3/4 ч мазнина за сладкиши
1 1/4 ч кафява захар
1 яйце
1/3 ч мляко
1 1/2 ч.л. ванилия
1/2 ч.л. бадемов екстракт
3 ч овесени ядки, сурови
1 ч универсално брашно
1/2 ч.л. сода
1/2 ч.л. сол
170 г бял шоколад; едро нарязан
170 г полусладък шоколад, едро нарязан
1/2 ч червени захаросани череши, едро нарязани
1/2 ч филирани бадеми
1. Загрейте фурната до 190°C. Разстелете бадемите в тавичка за печене. Печете 5 минути или докато бадемите са златисто кафяви. Охладете напълно. Заделете.
2. Намаслете тавички за печене. Постелете с листове фолио плота, за да охладите после бисквитките.
3. Смесете мазнината за сладкиши, кафявата захар, яйцата, млякото, ванилията и бадемовия екстракт в голяма купа. Разбийте на средна скорост с електрически миксер, докато се смесят хубаво.
4. Комбинирайте овесените ядки, брашното, содата за хляб и солта. Прибавете в маслената смес и разбивайте на ниска скорост, докато се смесят. Прибавете белия шоколад, полу-сладкия шоколад, черешите и заделените бадеми.
5. Поставете по 1 пълна супена лъжици (15 мл) от тестото на разстояние 5 см една от друга в намазнените тавички.
6. Печете тавите една по една на 190°C за 10 до 12 минути всяка или докато бисквитките леко покафенеят. Не препичайте. Охладете за 2 минути и извадете от тавата.
За четири дузини бисквитки.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ