Регистрация

Овесен блат за пай

Автор:
dobrinska
|
Дата:
25 Sep
|
Видяна:
800
Оцени рецептата

1 ч брашно

2 с.л. захар

1/2 ч.л. сол

1/2 ч мазнина

1/2 ч овесени ядки

3 - 4 с.л. вода

 

Смесете брашното, захарта и солта, нарежете мазнината с миксер за тесто, докато сместа заприлича на овесени ядки. Добавете овесените ядки. Поръсете вода (по 1 супена лъжица в даден момент) равномерно върху повърхността, като се разбърква с вилица, докато сухите съставки са навлажнени. Оформете на топка и охладете. Разточете тестото в тавичка за пай. Изрежете излишното по ръбовете. Навийте ръбовете навътре. Набодете дъното и стените с вилица. Пече се на 220 градуса в продължение на 10 до 12 минути.





Виж още от категория "Печива"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта