Регистрация

Морковена торта с портокалова глазура

Автор:
яна маринова
|
Дата:
23 May
|
Видяна:
446
Оцени рецептата

Олио

3 ч брашно

2 ч.л. бакпулвер

1 ч.л. сода за хляб

1 ч.л. канела

1/2 ч.л. сол

1 ч ябълково пюре

1 ч кафява захар

1 ч захар

3 белтъка

Настърганата кора на 1 портокал

Сокът на 1 портокал

3 ч моркови, обелени, настъргани

1 ч стафиди

За глазурата:

2 ч пудра захар

4 с.л. портокалов сок

1 ч.л. лимонов сок

1 ч.л. настъргана портокалова кора

 

Загрейте фурната до 180 градуса. Намажете леко с олио 25-см форма за торта с дупка в средата. Смесете брашното със содата, бакпулвера, канелата и солта; заделете. Разбийте заедно ябълковото пюре, захарта, белтъка, портокаловата кора и сок. Прибавете сместа при брашното с миксер на средна скорост само докато стане гладка. Не разбивайте прекалено дълго. Добавете морковите и стафидите. Изсипете тестото в подготвената тава и се пече в продължение на 50 до 60 минути или докато клечка за зъби, поставена в центъра, излезе чиста. Свалете стените на съда и оставете да се охлади напълно.

За глазурата:

Смесете захарта, портокаловия сок, сока от лимон и портокаловата кора; разбърква добре. Залейте охладената торта и поднесете.

 





Виж още от категория "Торти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта