Регистрация

Морковена торта с крема сирене и сметана

Автор:
lazova
|
Дата:
14 Sep
|
Видяна:
646
Оцени рецептата

4 яйца, разделени

1 1/2 ч захар

1 ч моркови, настъргани

1 ч орехи, смлени

1 1/2 ч брашно

1 ч.л. бакпулвер

1/2 ч.л. индийско орехче

1/2 ч.л. канела

1 ч.л. екстракт от ванилия

1 щипка сол

1 ч олио

2 1/2 ч.л. гореща вода

1/2 ч.л. сода за хляб

За пълнежа:

225 г крема сирене

1/2 ч захар

1/2 ч конфитюр (от ягоди, кайсии или малини)

За глазурата:

1 ч сметана за разбиване

2 с.л. захар

 

Загрейте фурната до 180 градуса.

Разбийте на крем жълтъците и около 1 чаша захар. При разбъркване се добавят морковите, ядките, брашното, бакпулверът, индийското орехче, канелата, ванилията, солта и маслото. Смесете горещата вода и содата и се прибавят при брашнената смес. Разбийте белтъците на пяна. Постепенно добавете останалата захар. Разбийте на сняг. Внимателно ги обединете с брашнената смес. Изсипете сместа в намазана правоъгълна тава, застлана с намаслена восъчна хартия и печете в продължение на 45 минути или до готовност. Охлажда се. Срежете наполовина хоризонтално, така че да се образуват два блата. Направете пълнеж от крема сирене: оставете крема сиренето да омекне и го разбийте със захарта, като смесвате постепенно, докато кремът е гладък и пухкав. Покрийте долния блат с крема от крема сирене, след това покрийте слоя с крема сирене със слой от конфитюр. Поставете горния блат на тортата внимателно върху конфитюра. Направете глазурата: разбийте сметаната почти на сняг, след това добавете захарта и разбийте на сняг. Намажете цялата торта със сметаната.





Виж още от категория "Торти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта