Морковена торта с крема сирене и сметана
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
4 яйца, разделени
1 1/2 ч захар
1 ч моркови, настъргани
1 ч орехи, смлени
1 1/2 ч брашно
1 ч.л. бакпулвер
1/2 ч.л. индийско орехче
1/2 ч.л. канела
1 ч.л. екстракт от ванилия
1 щипка сол
1 ч олио
2 1/2 ч.л. гореща вода
1/2 ч.л. сода за хляб
За пълнежа:
225 г крема сирене
1/2 ч захар
1/2 ч конфитюр (от ягоди, кайсии или малини)
За глазурата:
1 ч сметана за разбиване
2 с.л. захар
Загрейте фурната до 180 градуса.
Разбийте на крем жълтъците и около 1 чаша захар. При разбъркване се добавят морковите, ядките, брашното, бакпулверът, индийското орехче, канелата, ванилията, солта и маслото. Смесете горещата вода и содата и се прибавят при брашнената смес. Разбийте белтъците на пяна. Постепенно добавете останалата захар. Разбийте на сняг. Внимателно ги обединете с брашнената смес. Изсипете сместа в намазана правоъгълна тава, застлана с намаслена восъчна хартия и печете в продължение на 45 минути или до готовност. Охлажда се. Срежете наполовина хоризонтално, така че да се образуват два блата. Направете пълнеж от крема сирене: оставете крема сиренето да омекне и го разбийте със захарта, като смесвате постепенно, докато кремът е гладък и пухкав. Покрийте долния блат с крема от крема сирене, след това покрийте слоя с крема сирене със слой от конфитюр. Поставете горния блат на тортата внимателно върху конфитюра. Направете глазурата: разбийте сметаната почти на сняг, след това добавете захарта и разбийте на сняг. Намажете цялата торта със сметаната.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ