Регистрация

Мока шоколадова торта

Автор:
Ivko
|
Дата:
12 May
|
Видяна:
531
Оцени рецептата

1/2 ч какао

1/2 ч вряща вода

2 1/2 ч брашно

1 1/2 ч.л. сода за хляб

1/2 ч.л. сол

1 3/4 ч захар

2/3 ч масло или маргарин

2 яйца

1 ч.л. екстракт от ванилия

1 ч мътеница

За пълнежа:

5 с.л. брашно

1 ч мляко

1 ч захар

1 ч масло или маргарин

1/2 ч.л. разтворимо кафе

2 ч.л. вода

1 ч.л. екстракт от ванилия

2 ч.л. неподсладено какао на прах

1 ч натрошени орехи

За глазурата:

1/2 ч мазнина

1/4 ч масло или маргарин

2 1/2 с.л. сгъстено мляко

1 с.л. вряща вода

1 1/2 ч.л. ванилов екстракт

Щипка сол

450 г пудра захар, разделени

Орехови половинки, по желание

 

За блата: Направете паста от какаото и водата. Охладете и оставете настрана. Пресейте брашното, содата и солта заедно; заделете. В купа, разбийте на крем захарта и маслото. Добавете яйцата и ванилията. Смесете с какаовата смес. Добавете брашнената смес като редувате с мътеницата. Смесете до гладкост. Изсипете в 2 намаслени и набрашнени кръгли тавички за торта с диаметър 23 см. Пече се на 180 градуса във фурната за 35 минути или до готовност. Извадете от тавата и охладете върху решетка. За пълнежа, сложете брашното и млякото в тенджера на слаб огън, като се бърка непрекъснато, докато се сгъсти. Охлажда се. Разбийте на крем захарта и маслото. Разтворете кафето във водата; добавете ванилията, какаото и млякото при кремообразната смес. Разбийте за около 5 минути. Добавете ядките. Срежете всеки блат на 2. Разпределете плънката на 3 между блатовете. За глазура, разбийте на крем мазнината и маслото. Добавете млякото, водата, ванилията, солта и половината от захарта. Разбийте добре сместа. Добавете останалата захар и разбийте до гладкост. Намажете тортата отгоре и отстрани. Гарнира се с орехови половини (по желание).





Виж още от категория "Торти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта