Мока шоколадова торта
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1/2 ч какао
1/2 ч вряща вода
2 1/2 ч брашно
1 1/2 ч.л. сода за хляб
1/2 ч.л. сол
1 3/4 ч захар
2/3 ч масло или маргарин
2 яйца
1 ч.л. екстракт от ванилия
1 ч мътеница
За пълнежа:
5 с.л. брашно
1 ч мляко
1 ч захар
1 ч масло или маргарин
1/2 ч.л. разтворимо кафе
2 ч.л. вода
1 ч.л. екстракт от ванилия
2 ч.л. неподсладено какао на прах
1 ч натрошени орехи
За глазурата:
1/2 ч мазнина
1/4 ч масло или маргарин
2 1/2 с.л. сгъстено мляко
1 с.л. вряща вода
1 1/2 ч.л. ванилов екстракт
Щипка сол
450 г пудра захар, разделени
Орехови половинки, по желание
За блата: Направете паста от какаото и водата. Охладете и оставете настрана. Пресейте брашното, содата и солта заедно; заделете. В купа, разбийте на крем захарта и маслото. Добавете яйцата и ванилията. Смесете с какаовата смес. Добавете брашнената смес като редувате с мътеницата. Смесете до гладкост. Изсипете в 2 намаслени и набрашнени кръгли тавички за торта с диаметър 23 см. Пече се на 180 градуса във фурната за 35 минути или до готовност. Извадете от тавата и охладете върху решетка. За пълнежа, сложете брашното и млякото в тенджера на слаб огън, като се бърка непрекъснато, докато се сгъсти. Охлажда се. Разбийте на крем захарта и маслото. Разтворете кафето във водата; добавете ванилията, какаото и млякото при кремообразната смес. Разбийте за около 5 минути. Добавете ядките. Срежете всеки блат на 2. Разпределете плънката на 3 между блатовете. За глазура, разбийте на крем мазнината и маслото. Добавете млякото, водата, ванилията, солта и половината от захарта. Разбийте добре сместа. Добавете останалата захар и разбийте до гладкост. Намажете тортата отгоре и отстрани. Гарнира се с орехови половини (по желание).
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ