Регистрация

Мока кейк

Автор:
jeni
|
Дата:
24 Apr
|
Видяна:
547
Оцени рецептата

2 1/2 дузини бишкоти, разделени

1 ч горещо мляко

3 с.л. разтворимо кафе

1/2 ч захар

2 с.л. царевично нишесте

1/8 ч.л. сол

3 яйца:

белтъците разбити на сняг

жълтъците добре разбити

1 ч.л. ванилия

За глазиране:

235 г сметана за разбиване

1/2 ч пудра захар

1/2 ч.л. ванилия

 

Изсипете горещото мляко върху кафето и се оставя да престои 10 минути. Смесете царевичното нишесте, солта и захарта на водна баня, добавете и разбитите жълтъци и разбъркайте със сместа с кафе. Варете бавно, докато сместа е гъста и гладка и докато е все още топла, прибавете белтъците. Подредете бишкоти по дъното на разглабяща се кръгла тава, покрийте със слой от пълнежа, след това с още бишкоти и повторете, като завършите с бишкоти. Оставете в хладилника за през нощта. Преди поднасяне, извадете тортата върху чиния и покрийте с разбита сметана.





Виж още от категория "Торти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта