Регистрация

Месо за пай

Автор:
адриана янкулова
|
Дата:
23 Aug
|
Видяна:
1324
Оцени рецептата

900 г сварено месо, като телешки език или еленско месо

450 г лой от говеждо месо; нарязана

900 г ябълки, обелени, почистени и нарязани

450 г стафиди

900 г касис

1 с.л. канела

2 с.л. Индийско орехче

1 с.л. черен пипер

450 мл сайдер

2 ч сладко червено вино

Бренди; на вкус
Вино; на вкус

 

Смесете всички съставки в глинен съд. Добавете достатъчно вино и бренди на вкус, така че напълно да покрият нарязаните съставки. Покрийте с тежка чиния, покрита с буркан, пълен с вода, за да стоят съставките потопени в течността. Покрива се с тензух и се връзва свободно; покрийте с капак. Съхранявайте на хладно място за шест до осем седмици или по-дълго. Проверявайте от време на време. Ако нивото на течността падне, добавете още вино, сайдер и бренди. Използвайте тази смес за пай. Сложете в готов блат за пай, покрийте с решетка от тесто и намажете с разбит белтък. Печете на 210С в продължение на 15 минути и след това на 190С още половин час или докато блатът е златист и пълнежът се е сварил.





Виж още от категория "Печива"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта