Месо за пай
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
900 г сварено месо, като телешки език или еленско месо
450 г лой от говеждо месо; нарязана
900 г ябълки, обелени, почистени и нарязани
450 г стафиди
900 г касис
1 с.л. канела
2 с.л. Индийско орехче
1 с.л. черен пипер
450 мл сайдер
2 ч сладко червено вино
Бренди; на вкус
Вино; на вкус
Смесете всички съставки в глинен съд. Добавете достатъчно вино и бренди на вкус, така че напълно да покрият нарязаните съставки. Покрийте с тежка чиния, покрита с буркан, пълен с вода, за да стоят съставките потопени в течността. Покрива се с тензух и се връзва свободно; покрийте с капак. Съхранявайте на хладно място за шест до осем седмици или по-дълго. Проверявайте от време на време. Ако нивото на течността падне, добавете още вино, сайдер и бренди. Използвайте тази смес за пай. Сложете в готов блат за пай, покрийте с решетка от тесто и намажете с разбит белтък. Печете на 210С в продължение на 15 минути и след това на 190С още половин час или докато блатът е златист и пълнежът се е сварил.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ