Ментово-шоколадов кейк
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
85 г крема сирене, меко
2 с.л. захар
2 яйца, разделени
1/8 ч.л. ментов екстракт
3 капки зелен оцветител за храна
1 пакет готов микс за кекс
1 1/3 ч зехтин
2 яйца
1 1/2 с.л. шоколадов чипс
1 ч.л. мазнина
1 ч пудра захар
1/4 ч.л. ментов екстракт
3 капки зелен оцветител за храна
1 с.л. царевичен сироп
2 1/2 ч.л. вода
Загрейте фурната до 190ºС. Намажете щедро с мазнина и набрашнете форма за кекс. Разбийте крема сиренето в малка купа на висока скорост до гладкост и пухкавост. Разбийте го със захарта, 2 жълтъка, 1/8 ч.л. ментов екстракт и 3 капки оцветител за храна до гладкост; заделете. Разбийте микса, 1-1/3 ч вода, маслото, 2 цели яйца и 2 белтъка в голяма купа на ниска скорост за 30 секунди. Разбийте на умерена скорост за 2 минути. Изсипете половината от тестото (около 2-1/2 ч) в съда. Покрийте със заделената смес с крема сирене на кръг с широчина 2,5 см в центъра на тестото. Изсипете останалото тесто върху сместа с крема сирене. Печете 45 - 50 минути или докато клечка за зъби, поставена в центъра излезе чиста. Охладете в съда за 5 минути. Обърнете върху решетка, извадете от формата. Охлажда се напълно. Разтопете шоколада с мазнината докато се разтопи и оставете настрана. Смесете пудрата захар, 1/4 ч.л. ментов екстракт, 3 капки оцветител, царевичния сироп и достатъчно количество от 2 до 2-1/2 ч.л. вода за гъста глазура, която може лесно да се поръси. Поръсете кекса с тази смес и веднага поръсете с разтопения шоколад. Бързо направете спирали с клечка за зъби. Оставете в хладилника до сервиране.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ