Регистрация

Ментово-шоколадов кейк

Автор:
Lubomir Atanassof
|
Дата:
10 Sep
|
Видяна:
1169
Оцени рецептата

85 г крема сирене, меко

2 с.л. захар

2 яйца, разделени

1/8 ч.л. ментов екстракт

3 капки зелен оцветител за храна

1 пакет готов микс за кекс

1 1/3 ч зехтин

2 яйца

1 1/2 с.л. шоколадов чипс

1 ч.л. мазнина

1 ч пудра захар

1/4 ч.л. ментов екстракт

3 капки зелен оцветител за храна

1 с.л. царевичен сироп

2 1/2 ч.л. вода

 

Загрейте фурната до 190ºС. Намажете щедро с мазнина и набрашнете форма за кекс. Разбийте крема сиренето в малка купа на висока скорост до гладкост и пухкавост. Разбийте го със захарта, 2 жълтъка, 1/8 ч.л. ментов екстракт и 3 капки оцветител за храна до гладкост; заделете. Разбийте микса, 1-1/3 ч вода, маслото, 2 цели яйца и 2 белтъка в голяма купа на ниска скорост за 30 секунди. Разбийте на умерена скорост за 2 минути. Изсипете половината от тестото (около 2-1/2 ч) в съда. Покрийте със заделената смес с крема сирене на кръг с широчина 2,5 см в центъра на тестото. Изсипете останалото тесто върху сместа с крема сирене. Печете 45 - 50 минути или докато клечка за зъби, поставена в центъра излезе чиста. Охладете в съда за 5 минути. Обърнете върху решетка, извадете от формата. Охлажда се напълно. Разтопете шоколада с мазнината докато се разтопи и оставете настрана. Смесете пудрата захар, 1/4 ч.л. ментов екстракт, 3 капки оцветител, царевичния сироп и достатъчно количество от 2 до 2-1/2 ч.л. вода за гъста глазура, която може лесно да се поръси. Поръсете кекса с тази смес и веднага поръсете с разтопения шоколад. Бързо направете спирали с клечка за зъби. Оставете в хладилника до сервиране.





Виж още от категория "Печива"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта