Мексикански кралски хляб с глазура
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
2 пакета активна суха мая
1/2 ч топла вода
1 ч мляко, топло
1 ч захар
1 ч масло, разтопено
1 ч.л. сол
Настърганата кора на 1 лимон
6 яйца, разбити
6 с.л. портокалов сок
8 ч брашно
3/4 ч стафиди; бланширани, отцедени, нарязани на кубчета
1/2 ч орехи, нарязани
За глазурата:
1 ч пудра захар
2 ч.л. лимонов сок
Вода
Смесете маята и водата в малка купа, като се разбърква, докато се разтвори; оставете настрана. В купа, смесете млякото, захарта и маслото. Добавете солта, настърганата кора, яйцата, портокаловия сок и маята и разбийте добре. Прибавете 3 чаши брашно, така че да се получи гладко тесто. Добавете орехите, стафидите и достатъчно брашно, до образуването на меко тесто. Обърнете върху набрашнена дъска и омесете 8 минути или докато стане гладко. Оформете на топка и се поставя в намаслена купа, като се обръща, за да се покрие отгоре. Покрийте с найлон и се оставя да втаса, докато удвои обема си. Притиснете и разделете на две. Оформете на питки и сложете в намазана тава за печене. Покрийте и оставете да втаса за около 1 час.
Загрейте фурната до 190 градуса.
Печете 15 минути. Намалете огъня до 180С и печете 30 мин. Оставете върху решетка и глазирайте, докато е още топло.
За глазурата:
Смесете 1 чаша пудра захар с 2 чаени лъжички лимонов сок и достатъчно вода, за да направите паста.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ