Регистрация

Мексикански кралски хляб с глазура

Автор:
blazheva
|
Дата:
07 Jun
|
Видяна:
866
Оцени рецептата

2 пакета активна суха мая

1/2 ч топла вода

1 ч мляко, топло

1 ч захар

1 ч масло, разтопено

1 ч.л. сол

Настърганата кора на 1 лимон

6 яйца, разбити

6 с.л. портокалов сок

8 ч брашно

3/4 ч стафиди; бланширани, отцедени, нарязани на кубчета

1/2 ч орехи, нарязани

За глазурата:

1 ч пудра захар

2 ч.л. лимонов сок

Вода

 

Смесете маята и водата в малка купа, като се разбърква, докато се разтвори; оставете настрана. В купа, смесете млякото, захарта и маслото. Добавете солта, настърганата кора, яйцата, портокаловия сок и маята и разбийте добре. Прибавете 3 чаши брашно, така че да се получи гладко тесто. Добавете орехите, стафидите и достатъчно брашно, до образуването на меко тесто. Обърнете върху набрашнена дъска и омесете 8 минути или докато стане гладко. Оформете на топка и се поставя в намаслена купа, като се обръща, за да се покрие отгоре. Покрийте с найлон и се оставя да втаса, докато удвои обема си. Притиснете и разделете на две. Оформете на питки и сложете в намазана тава за печене. Покрийте и оставете да втаса за около 1 час.

Загрейте фурната до 190 градуса.

Печете 15 минути. Намалете огъня до 180С и печете 30 мин. Оставете върху решетка и глазирайте, докато е още топло.

За глазурата:

Смесете 1 чаша пудра захар с 2 чаени лъжички лимонов сок и достатъчно вода, за да направите паста.





Виж още от категория "Печива"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта