Меденки
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
За меденките:
1 ч.л. мед
1/2 ч масло
2 яйца, леко разбити
Настърганата кора на 1 лимон
Сокът на 1/2 лимон
225 г фино нарязани бадеми
115 г микс от захаросани цитрусови кори
1 1/2 ч.л. сода за хляб
1 ч.л. смляна канела
1/2 ч.л. смляно индийско орехче
1/2 ч.л. сол
1/4 ч.л. смлян карамфил
4 1/2 ч брашно
За глазурата:
3 ч пудра захар
Сокът на 1 лимон
1 ч.л. ванилия
1 ч.л. мед
3 с.л. вода
За украса:
Препечени бадеми, нарязани
Захаросани коктейлни череши
Захаросани цитруси
Сгорещете меда и маслото, докато маслото се разтопи. Оставете сместа да се охлади до хладка. Разбийте с яйцата. Добавете лимоновата кора, сока, бадемите и захаросаните цитрусови кори. Заделете. Пресейте заедно содата за хляб, канелата, индийското орехче, солта, карамфила и брашното; разбъркайте добре. Добавете сместа, по 1 чаша наведнъж, при медената смес. Охладете в продължение на 8 часа. Загрейте фурната до 180 градуса. Притиснете тестото в 2 намазани с масло правоъгълни тави. Пече се в продължение на 15 минути или докато леко покафенее. Охлажда се в съда.
За глазурата:
Смесете захарта, сока, ванилията, меда и водата. Глазирайте меденките, докато са още топли. Нарежете на правоъгълници. Докато глазурата е още влажна, украсете с нарязани бадеми, захаросани череши и захаросани плодове. Извадете от съда и оставете да се охлади. Съхраняват се в херметически затворени контейнери.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ