Регистрация

Меденки

Автор:
Жана
|
Дата:
20 Aug
|
Видяна:
1273
Оцени рецептата

За меденките:

1 ч.л. мед

1/2 ч масло

2 яйца, леко разбити

Настърганата кора на 1 лимон

Сокът на 1/2 лимон

225 г фино нарязани бадеми

115 г микс от захаросани цитрусови кори

1 1/2 ч.л. сода за хляб

1 ч.л. смляна канела

1/2 ч.л. смляно индийско орехче

1/2 ч.л. сол

1/4 ч.л. смлян карамфил

4 1/2 ч брашно

За глазурата:

3 ч пудра захар

Сокът на 1 лимон

1 ч.л. ванилия

1 ч.л. мед

3 с.л. вода

За украса:

Препечени бадеми, нарязани

Захаросани коктейлни череши

Захаросани цитруси

 

Сгорещете меда и маслото, докато маслото се разтопи. Оставете сместа да се охлади до хладка. Разбийте с яйцата. Добавете лимоновата кора, сока, бадемите и захаросаните цитрусови кори. Заделете. Пресейте заедно содата за хляб, канелата, индийското орехче, солта, карамфила и брашното; разбъркайте добре. Добавете сместа, по 1 чаша наведнъж, при медената смес. Охладете в продължение на 8 часа. Загрейте фурната до 180 градуса. Притиснете тестото в 2 намазани с масло правоъгълни тави. Пече се в продължение на 15 минути или докато леко покафенее. Охлажда се в съда.

За глазурата:

Смесете захарта, сока, ванилията, меда и водата. Глазирайте меденките, докато са още топли. Нарежете на правоъгълници. Докато глазурата е още влажна, украсете с нарязани бадеми, захаросани череши и захаросани плодове.  Извадете от съда и оставете да се охлади. Съхраняват се в херметически затворени контейнери.





Виж още от категория "Печива"

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта