Маслинов хляб Част 1
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
7 ч брашно – плюс малко повече, ако е необходимо
2 с.л. пшеничен зародиш
2 ч.л. сушена мащерка, едро смляна
1 1/3 ч винени дрожди
2 ч вода, 20°С
1 с.л. сол
1 ч гръцки маслини Каламата, без костилка и едро нарязани
1 ч маслини в зехтин, без костилка и едро нарязани
1 с.л. активна суха мая
Отмерете брашното, пшеничния зародиш, мащерката и дрождите в купата на процесора. Добавете, ако е необходимо, разтворена мая, само ако дрождите не са напълно активни. Стартирайте машината и бавно изсипете водата, а след това солта. Бъркайте, докато се образува тестена маса. Трябва да се получи сравнително гладко, меко и малко лепкаво тесто. Оставете тестото да престои от 5 до 10 минути, за да поеме течността. Пуснете отново на 15 до 20 оборота в машината и добавете маслините. Разбийте леко, без да ги натрошавате. Обърнете тестото върху леко набрашнена повърхност и омесете на ръка. Разделете на 2 с шпатула. Оваляйте набързо двете половини на топки и покрийте с чиста и суха кърпа. Оставете да престои в продължение на 15 минути. Омесете и оставете тестото да втаса - 2 часа: поставете двете топки тесто в кошници, постлани с чисти кърпи на стайна температура за 1 1/2 до 2 часа, или докато тестото започне да нараства. Покрийте всяка кошница с найлоново фолио и оставете в хладилника за една нощ. Изпечете и поднесете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ