Регистрация

Маслинов хляб Част 1

Автор:
петя добрева
|
Дата:
27 Mar
|
Видяна:
644
Оцени рецептата

7 ч брашно – плюс малко повече, ако е необходимо

2 с.л. пшеничен зародиш

2 ч.л. сушена мащерка, едро смляна

1 1/3 ч винени дрожди

2 ч вода, 20°С

1 с.л. сол

1 ч гръцки маслини Каламата, без костилка и едро нарязани

1 ч маслини в зехтин, без костилка и едро нарязани

1 с.л. активна суха мая

 

Отмерете брашното, пшеничния зародиш, мащерката и дрождите в купата на процесора. Добавете, ако е необходимо, разтворена мая, само ако дрождите не са напълно активни. Стартирайте машината и бавно изсипете водата, а след това солта. Бъркайте, докато се образува тестена маса. Трябва да се получи сравнително гладко, меко и малко лепкаво тесто. Оставете тестото да престои от 5 до 10 минути, за да поеме течността. Пуснете отново на 15 до 20 оборота в машината и добавете маслините. Разбийте леко, без да ги натрошавате. Обърнете тестото върху леко набрашнена повърхност и омесете на ръка. Разделете на 2 с шпатула. Оваляйте набързо двете половини на топки и покрийте с чиста и суха кърпа. Оставете да престои в продължение на 15 минути. Омесете и оставете тестото да втаса - 2 часа: поставете двете топки тесто в кошници, постлани с чисти кърпи на стайна температура за 1 1/2 до 2 часа, или докато тестото започне да нараства. Покрийте всяка кошница с найлоново фолио и оставете в хладилника за една нощ. Изпечете и поднесете.





Виж още от категория "Печива"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта