Лимонови бисквитки
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
225 г безсолно масло, омекотено
1 1/2 ч захар
2 с.л. наситнена прясна кора от лимон
2 с.л. наситнена прясна кора от лайм
1/4 ч.л. сол
4 жълтъка
3 с.л. пресен лимонов сок
3 с.л. пресен лимонов сок
3 ч брашно
В купа, за предпочитане на електрически миксер със стойка, разбийте на крем маслото, 1 чаена чаша захар, лимоновата кора и кората от лайм и солта. Един по един, добавете и разбийте жълтъците, разбъркайте с лимоновия сок или сока от лайм. Добавете 2 1/2 чаши брашно и разбъркайте, докато се смесят. Прехвърлете тестото в контейнер и охладете в продължение на най-малко 2 часа. Поставете решетка в горната и долната част на фурната и загрейте фурната до 190С. Намажете с масло тавички за печене. Вземете по пълни супени лъжици от охладеното тестото и оформете на топки от по 2,5 см. Поставете топките тесто на разстояние една от друга в тавичките. Потопете чаша с плоско дъно в останалото брашно. Притиснете чашата върху бисквитките, така че да се разточат на плосък диск. Печете бисквитките, като сменяте тавите от горната и долната част, за около 10 минути или докато бисквитките са хрупкави и краищата и дъната са леко оцветени. С помощта на шпатула, прехвърлете бисквитките незабавно върху пергаментова хартия и се поръсват обилно с останалата 1/2 ч захар.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ