Регистрация

Лимонови бисквитки

Автор:
Victoria Bogdanova
|
Дата:
25 Sep
|
Видяна:
515
Оцени рецептата

225 г безсолно масло, омекотено

1 1/2 ч захар

2 с.л. наситнена прясна кора от лимон

2 с.л. наситнена прясна кора от лайм

1/4 ч.л. сол

4 жълтъка

3 с.л. пресен лимонов сок

3 с.л. пресен лимонов сок

3 ч брашно

 

В купа, за предпочитане на електрически миксер със стойка, разбийте на крем маслото, 1 чаена чаша захар, лимоновата кора и кората от лайм и солта. Един по един, добавете и разбийте жълтъците, разбъркайте с лимоновия сок или сока от лайм. Добавете 2 1/2 чаши брашно и разбъркайте, докато се смесят. Прехвърлете тестото в контейнер и охладете в продължение на най-малко 2 часа. Поставете решетка в горната и долната част на фурната и загрейте фурната до 190С. Намажете с масло тавички за печене. Вземете по пълни супени лъжици от охладеното тестото и оформете на топки от по 2,5 см. Поставете топките тесто на разстояние една от друга в тавичките. Потопете чаша с плоско дъно в останалото брашно. Притиснете чашата върху бисквитките, така че да се разточат на плосък диск. Печете бисквитките, като сменяте тавите от горната и долната част, за около 10 минути или докато бисквитките са хрупкави и краищата и дъната са леко оцветени. С помощта на шпатула, прехвърлете бисквитките незабавно върху пергаментова хартия и се поръсват обилно с останалата 1/2 ч захар.





Виж още от категория "Печива"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта