Лимонова торта
Категории
- Агнешко /103/
 - Алкохолни напитки /28/
 - Барбекю /82/
 - Билки и подправки /2/
 - Боб и зърнени храни /316/
 - Бонбони /66/
 - Бързо и лесно /24/
 - Вегетариански /162/
 - Гарнитура /55/
 - Говеждо месо /347/
 - Десерти /949/
 - Дивеч /44/
 - Желета и конфитюри /26/
 - За деца /8/
 - Закуска /242/
 - Зеленчуци /90/
 - Зърнени /5/
 - Касероли /100/
 - Колбаси /28/
 - Консервиране /40/
 - Курабийки /348/
 - Мексиканско /163/
 - Морска храна /290/
 - Напитки /81/
 - Ориз /120/
 - Основни /221/
 - Основно ястие /404/
 - Паста /379/
 - Патица /16/
 - Печива /315/
 - Пикантни /126/
 - Пиле /259/
 - Плодове /54/
 - Подправки /17/
 - Празнични /27/
 - Предястия /1342/
 - Регионална кухня /135/
 - Рецепти за домашни любимци /1/
 - Салати /309/
 - Сирене /87/
 - Сладкиши и десерти /263/
 - Снаксове /24/
 - Сосове /252/
 - Супи /469/
 - Торти /324/
 - Уред за бавно готвене /102/
 - Хляб /164/
 - Храна за домашни любимци /1/
 - Шоколад /25/
 - Ядки /19/
 - Яйца /55/
 - Ястия с плънка /42/
 - Яхнии /54/
 
2 жълтъка
1 ч захар
2 с.л. масло - меко
3 с.л. лимонов сок
Настърганата кора на 1 лимон
1/4 чаша брашно
1 ч мляко
2 белтъка
1 готов блат за пай, неизпечен
В голяма купа разбийте жълтъците със захарта до сгъстяване. Добавете маслото, лимоновия сок и лимоновата кора. Добавете брашното. Добавете млякото и се разбърква много добре. В отделна купа, разбийте яйцата на сняг. Прибавете ги в течното тесто. Изсипете сместа в блата за пай и се пече на 180 градуса за 55-60 минути, докато паят се стегне и покафенее отгоре. Охладете напълно преди рязане.


ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ