Регистрация

Лимонов щрудел със сини боровинки

Автор:
Цветанка Базова
|
Дата:
25 Mar
|
Видяна:
785
Оцени рецептата

2/3 ч мляко

Сокът на 1 лимон

1 1/2 ч брашно

1/2 ч овесени ядки

1/2 ч захар

4 ч.л. бакпулвер

1 с.л. настъргана лимонова кора

1 белтък

1 1/2 ч боровинки, пресни или замразени

За топинга:

1/4 ч овесени ядки

1/8 ч.л. индийско орехче

2 ч.л. мед

1 с.л. пшеничен зародиш

 

1. Загрейте фурната до 180 градуса. Напръскайте квадратна тавичка с готварски спрей.

2. Смесете млякото и лимоновия сок и оставете настрана за 2 минути.

3. Смесете брашното, овесените ядки, захарта, бакпулвера и лимоновата кора. При разбъркване, добавете сместа с лимоновия сок и белтъка. Прибавете боровинките. Изсипете в подготвения съд.

4. Смесете овесените ядки и индийското орехче и сместа се поръсва върху тортата. Поръсете с мед.

5. Пече се 35-40 минути или докато клечка за зъби, поставена в центъра излезе чиста.





Виж още от категория "Печива"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта