Регистрация

Лешникова торта

Автор:
Жени Христова
|
Дата:
24 Apr
|
Видяна:
519
Оцени рецептата

100 г бутер тесто

30 г малини

110 г захар

75 г смлени лешници

2 белтъка

Настърганата кора на 1 лимон

Захароза

Пудра захар

Филирани бадеми

 

Пасирайте малините с 35 г захар, след което прокарайте сместа през сито. С помощта на шпатула, смесете останалата захар, смлените ядки, белтъците и лимоновата кора. Разточете тестото в 18 см кръгла тава с отделящи се стени. Набодете с вилица. Загрейте фурната до 110 градуса. Поръсете тестото леко със захароза и след това намажете с малиновото пюре на гладък слой. Покрийте със сместа с ядките и загладете повърхността с шпатула. Изпечете за 40 мин. Извадете от фурната и оставете да се поохлади. Поръсете с филираните бадеми, докато е още топла. Поръсете тортата с пудра захар, след това поставете под сгорещения грил, за да се карамелизира захарта леко. Охладете и извадете от съда.





Виж още от категория "Торти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта