Регистрация

Лесно тесто за пай

Автор:
Надежда
|
Дата:
10 May
|
Видяна:
688
Оцени рецептата

4 ч брашно

1 с.л. захар

1 ч.л. бакпулвер

1 ч.л. сол

1 3/4 ч мазнина

1 яйце, разбито

1/2 ч студена вода

1 с.л. оцет

 

Смесете брашното, захарта бакпулвера и солта в купа и нарежете мазнината с миксер за тесто, докато сместа заприлича на овесени ядки. Добавете яйцето, водата и оцета. Разделете тестото на 5 равни части; оформете всяка на топка и увийте плътно. Охладете. Може да се съхранява до 2 седмици в хладилник. Разточете всяка топка тесто на кръг с дебелина 0,3 см върху леко набрашнена повърхност. Поставете го в тавичка за пай и отрежете излишното по края. Навийте ръбовете навътре. Набодете дъното и стените с вилица. Печете при 225 градуса във фурната за 10 - 12 минути или до златисто.





Виж още от категория "Печива"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта