Лесна ягодова торта
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
3 ч ягоди; нарязани на филийки
3 с.л. захар
3 с.л. ром или
2 ч.л. екстракт от ром
3 с.л. портокалов сок
85 г бял шоколад
1 ч сметана за разбиване
3 готови блата за торта
8 големи ягоди, цели
Пресни ментови листа
Смесете нарязаните ягоди, захарта и една супена лъжица ром или 1 ч.л. екстракт от ром в купа. Смесете останалия ром или екстракт и портокаловия сок в малка мерителна чашка. Разтопете шоколада бавно на водна баня. Разбърквайте от време на време. Оставете да се охлади на стайна температура. Разбийте сметаната и охладения шоколад, докато се оформят меки върхове. Сложете 1 блат в голяма чиния. Поръсете с 1/3 от сместа с портокаловия сок. Покрийте с 1/3 от шоколадовата смес със сметана и 1/2 от нарязаните плодове. Повторете слоевете, като завършите със сметана отгоре и отстрани. Украсете с целите ягоди и ментови листа. Оставете в хладилника в продължение на 1 -2 часа. Преди поднасяне, нарежете на 8 парчета.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ