Лесна торта с интересна глазура
Категории
- Агнешко /103/
 - Алкохолни напитки /28/
 - Барбекю /82/
 - Билки и подправки /2/
 - Боб и зърнени храни /316/
 - Бонбони /66/
 - Бързо и лесно /24/
 - Вегетариански /162/
 - Гарнитура /55/
 - Говеждо месо /347/
 - Десерти /949/
 - Дивеч /44/
 - Желета и конфитюри /26/
 - За деца /8/
 - Закуска /242/
 - Зеленчуци /90/
 - Зърнени /5/
 - Касероли /100/
 - Колбаси /28/
 - Консервиране /40/
 - Курабийки /348/
 - Мексиканско /163/
 - Морска храна /290/
 - Напитки /81/
 - Ориз /120/
 - Основни /221/
 - Основно ястие /404/
 - Паста /379/
 - Патица /16/
 - Печива /315/
 - Пикантни /126/
 - Пиле /259/
 - Плодове /54/
 - Подправки /17/
 - Празнични /27/
 - Предястия /1342/
 - Регионална кухня /135/
 - Рецепти за домашни любимци /1/
 - Салати /309/
 - Сирене /87/
 - Сладкиши и десерти /263/
 - Снаксове /24/
 - Сосове /252/
 - Супи /469/
 - Торти /324/
 - Уред за бавно готвене /102/
 - Хляб /164/
 - Храна за домашни любимци /1/
 - Шоколад /25/
 - Ядки /19/
 - Яйца /55/
 - Ястия с плънка /42/
 - Яхнии /54/
 
За тортата:
1 пакет готов микс за кекс
1/4 ч.л. портокалов екстракт
За глазурата:
1 1/2 ч захар
1/4 ч.л. винен камък
1/2 ч вода
щипка сол
3 белтъка
1 ч.л. ванилия
1/2 ч натрошени меки кокосови бисквитки
1/2 ч натрошени орехи
1/2 ч нарязани, отцедени коктейлни череши
Пригответе микса според указанията на опаковката, само че добавете екстракт от портокал. Разпределете тестото в 3 кръгли тави за печнене, намазани с масло и поръсени с брашно. Пече се на 180 градуса в продължение на 14-16 минути. Охладете 10 минути, след това извадете от съда. Охлажда се на решетка. Смесете захарта, винения камък, водата и солта. Оставете да заври и се разбърква, докато захарта се разтвори. Бавно добавете захарта при белтъците, като разбивате с електрически миксер, докато се оформят твърди връхчета - около 7 минути. Добавете ванилията. Добавете останалите съставки към 2 чаши от глазурата. Намажете първия слой от тортата с половината от плодовата глазура и се покрива с втори блат. Покрийте с останалата плодова смес. Покрийте с третия блат. Глазирайте цялата торта с останалата чиста глазура.


ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ