Регистрация

Лесен шоколадов чийзкейк

Автор:
hodjeva
|
Дата:
14 Sep
|
Видяна:
611
Оцени рецептата

1/4 ч натрошени шоколадови бисквити

680 г нискомаслена извара

8 вафли (приблизително)

450 г крема сирене

1 1/4 ч захар

4 белтъка

2 яйца

3 с.л. какао на прах

1 ч.л. ванилия

1/4 ч.л. винен камък

 

Намажете с олио кръгла тавичка с разглабящи се стени и диаметър 25 см. Поръсете натрошените бисквити на дъното. Заделете. В кухненски робот, разбийте до гладкост изварата и крема сиренето. Добавете 1 чаша захар, целите яйца и ванилията. Пюрирайте до гладкост. Изсипете три чаши от тази смес в голяма купа. Добавете какаото и 2 с.л. захар към останалата смес в купа и разбийте, докато сместа е гладка. Изсипете в купа и заделете. Разбийте белтъците с винения камък на пяна. Добавете останалите 2 с.л. захар и разбийте на сняг. Прибавете 1/4 от сместа с белтъците в сместа с какаото. Смесете останалите белтъци с крема сиренето. Изсипете като редувате в тавата. Направете спирали нож. Пече се на 160 градуса в продължение на 50 минути. Извадете и оставете да се охлади 15 минути, след което покрийте и оставете в хладилника за най-малко 8 часа.





Виж още от категория "Торти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта