Регистрация

Лесен бадемов кейк

Автор:
radito
|
Дата:
25 Jun
|
Видяна:
567
Оцени рецептата

1 1/2 ч бадеми, нарязани

1 пакет готов микс за кекс

1/2 ч зехтин

1/2 ч вода

1/2 ч бадемов ликьор

1 ч.л. бадемов екстракт

1/2 ч захар

1/4 ч вода

2 с.л. масло

1/4 ч бадемов ликьор

1/2 ч.л. бадемов екстракт

1 пакет инстантен ванилов пудинг 115 г

4 яйца

 

Поръсете 1 ч бадеми по дъното на добре намазнена и набрашнена форма за торта и заделете. Смесете микса, пудинга, яйцата, маслото, водата, ликьора и екстракта от бадем в купа и разбийте на ниска скорост с електрически миксер, докато сухите съставки се навлажнят. Увеличете скоростта до умерена и разбийте още 4 минути. При разбъркване се добавя останалата 1/2 ч бадеми. Изсипете сместа в подготвения съд. Печете на 160С за 1 час или докато клечка за зъби, поставена в центъра излезе чиста. Охладете тортата в съда за 10-15 мин.; извадете и оставете да се охлади напълно. Смесете захарта, 1/4 ч вода и маслото в тенджерка; оставете да заври. Намалете огъня до умерен и се вари 4-5 минути., като се разбърква от време на време, докато захарта се разтвори. Сваля се от огъня и се охлажда 15 минути. При разбъркване се добавят 1/4 ч ликьор и 1/2 ч.л. бадемов екстракт. Направете дупки по повърхността на тортата с клечка за зъби и бавно изсипете глазурата и оставете да се абсорбира.





Виж още от категория "Печива"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта