Лесен бадемов кейк
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 1/2 ч бадеми, нарязани
1 пакет готов микс за кекс
1/2 ч зехтин
1/2 ч вода
1/2 ч бадемов ликьор
1 ч.л. бадемов екстракт
1/2 ч захар
1/4 ч вода
2 с.л. масло
1/4 ч бадемов ликьор
1/2 ч.л. бадемов екстракт
1 пакет инстантен ванилов пудинг 115 г
4 яйца
Поръсете 1 ч бадеми по дъното на добре намазнена и набрашнена форма за торта и заделете. Смесете микса, пудинга, яйцата, маслото, водата, ликьора и екстракта от бадем в купа и разбийте на ниска скорост с електрически миксер, докато сухите съставки се навлажнят. Увеличете скоростта до умерена и разбийте още 4 минути. При разбъркване се добавя останалата 1/2 ч бадеми. Изсипете сместа в подготвения съд. Печете на 160С за 1 час или докато клечка за зъби, поставена в центъра излезе чиста. Охладете тортата в съда за 10-15 мин.; извадете и оставете да се охлади напълно. Смесете захарта, 1/4 ч вода и маслото в тенджерка; оставете да заври. Намалете огъня до умерен и се вари 4-5 минути., като се разбърква от време на време, докато захарта се разтвори. Сваля се от огъня и се охлажда 15 минути. При разбъркване се добавят 1/4 ч ликьор и 1/2 ч.л. бадемов екстракт. Направете дупки по повърхността на тортата с клечка за зъби и бавно изсипете глазурата и оставете да се абсорбира.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ