Кървавица
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
Необходими продукти:
90 см свински черва
1,3 кг свинско месо, нарязано на малки кубчета
4 ч лук, нарязан
1 дафинов лист, натрошен
6 цели зърна черен пипер
5 ч.л. сол
1 ч зелена чушка, нарязана
1 ч наситнен пресен магданоз
1 с.л. чесън, счукан
2 1/2 ч бял ориз, сварен
1 с.л. листа градински чай
Пипер, прясно смлян
12 ч зелен лук, нарязан
2 1/2 ч.л. лют червен пипер
Начин на приготвяне:
Поставете червата в купа. Залейте с достатъчно топла вода, така че да ги покрие и оставете да киснат в продължение на 2 - 3 часа, докато омекнат и станат еластични. Междувременно, сложете свинското месо в тенджера и добавете достатъчно вода, така че да го покрие на 2,5 см. Оставете да заври на силен огън, като обирате пяната, която се издига на повърхността. Добавете 2 чаши лук, дафиновия лист, зърната черен пипер и 1 ч.л. сол. Намалете огъня до слаб и оставете да къкри, частично покрито, за 1 1/2 часа. С решетъчна лъжица, прехвърлете парчетата свинско месо в чиния. Сложете месото, останалите две чаши на лук, зелената чушка, магданоза, зеления лук и чесъна в блендер и сместа се поставя в дълбока купа. Добавете ориза, градинския чай, лютия червен пипер, черния пипер и останалите 4 ч.л. сол. Замесете енергично с двете си ръце, след това разбъркайте с дървена лъжица, докато сместа е гладка и пухкава. Опитайте на вкус за сол. За да направите наденичките, завърже възел на 7-8 см от единия край на червата. Напълнете червата със сместа. Можете да сготвите веднага или съхранявайте в хладилник в продължение на пет или шест дни.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ