Кокосова сметанова торта с пълнеж от лимон и лайм
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
За блата:
2 1/2 ч брашно
2 1/2 ч.л. бакпулвер
1/2 ч.л. сол
1 ч масло, меко
2 ч захар
4 яйца
1 ч мляко
1 ч.л. ванилия
За пълнежа:
1 ч захар
3 с.л. царевично нишесте
1/2 ч.л. сол
1/2 ч портокалов сок
2 с.л. лимонов сок
2 с.л. сок от лайм
1/4 ч вода
3 жълтъка
1 с.л. настъргана лимонова кора
1 с.л. настъргана кора от лайм
Зелен оцветител за храна (по желание)
За глазурата:
2 ч сметана
1/2 ч пудра захар
1 ч настърган кокос
3 тънки резена лайм
Загрейте фурната до 180ºС.
Намаслете и набрашнете 3 кръгли разглабящи се форми за торта.
Пресейте брашното и 1/2 ч.л. сол. В голяма купа с миксер на висока скорост, разбийте маслото и захарта до побеляване. Добавете 4 яйца, едно по едно, като разбивате добре след всяко. Продължете да биете, като понякога остъргвате купата с гумена шпатула, докато се получи пухкав крем, около 2 минути. При ниска скорост, разбийте с брашнената смес (на четири пъти) като редувате с млякото (на три пъти), като започнете и завършите с брашно. Добавете ванилията. Разбийте само до гладкост, около 1 минута. Изсипете сместа в подготвените тави. Печете 25 до -30 минути или докато отскачат при допир. Охлаждат се в съда за 10 минути. Извадете от съда и оставете да се охлади. За пълнежа: В тенджера, смесете 1 ч захар с царевичното нишесте и солта. Постепенно прибавете водата и соковете. Оставете да заври на умерен огън, като разбърквате непрекъснато. Отстранете от огъня. Добавете жълтъците, един по един, като разбивате добре след всеки. Оставете да заври, като разбърквате и варете 1 минута. Отстранете от огъня. Прибавете корите и няколко капки оцветител. Изсипете в купа; охладете над ледена вода. За глазурата: В средно голяма купа смесете сметаната и пудрата захар. Оставете в хладилника за 1/2 час. Разбийте на сняг. Измерете 1 чаша сметана и смесете с пълнежа, като разбивате. Поставете един от изпечените блатове върху голяма чиния. Намажете с половината пълнеж. Повторете с втория блат и останалия пълнеж и покрийте с последния блат. Глазирайте с останалата бита сметана и украсете с кокос и лайм. Оставете в хладилника.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ