Регистрация

Кокосова сметанова торта с пълнеж от лимон и лайм

Автор:
gabi
|
Дата:
09 May
|
Видяна:
494
Оцени рецептата

За блата:

2 1/2 ч брашно

2 1/2 ч.л. бакпулвер

1/2 ч.л. сол

1 ч масло, меко

2 ч захар

4 яйца

1 ч мляко

1 ч.л. ванилия

За пълнежа:

1 ч захар

3 с.л. царевично нишесте

1/2 ч.л. сол

1/2 ч портокалов сок

2 с.л. лимонов сок

2 с.л. сок от лайм

1/4 ч вода

3 жълтъка

1 с.л. настъргана лимонова кора

1 с.л. настъргана кора от лайм

Зелен оцветител за храна (по желание)

За глазурата:

2 ч сметана

1/2 ч пудра захар

1 ч настърган кокос

3 тънки резена лайм

 

Загрейте фурната до 180ºС.

Намаслете и набрашнете 3 кръгли разглабящи се форми за торта.

Пресейте брашното и 1/2 ч.л. сол. В голяма купа с миксер на висока скорост, разбийте маслото и захарта до побеляване. Добавете 4 яйца, едно по едно, като разбивате добре след всяко. Продължете да биете, като понякога остъргвате купата с гумена шпатула, докато се получи пухкав крем, около 2 минути. При ниска скорост, разбийте с брашнената смес (на четири пъти) като редувате с млякото (на три пъти), като започнете и завършите с брашно. Добавете ванилията. Разбийте само до гладкост, около 1 минута. Изсипете сместа в подготвените тави. Печете 25 до -30 минути или докато отскачат при допир. Охлаждат се в съда за 10 минути. Извадете от съда и оставете да се охлади. За пълнежа: В тенджера, смесете 1 ч захар с царевичното нишесте и солта. Постепенно прибавете водата и соковете. Оставете да заври на умерен огън, като разбърквате непрекъснато. Отстранете от огъня. Добавете жълтъците, един по един, като разбивате добре след всеки. Оставете да заври, като разбърквате и варете 1 минута. Отстранете от огъня. Прибавете корите и няколко капки оцветител. Изсипете в купа; охладете над ледена вода. За глазурата: В средно голяма купа смесете сметаната и пудрата захар. Оставете в хладилника за 1/2 час. Разбийте на сняг. Измерете 1 чаша сметана и смесете с пълнежа, като разбивате. Поставете един от изпечените блатове върху голяма чиния. Намажете с половината пълнеж. Повторете с втория блат и останалия пълнеж и покрийте с последния блат. Глазирайте с останалата бита сметана и украсете с кокос и лайм. Оставете в хладилника.





Виж още от категория "Торти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта