Регистрация

Кифлички с мая

Автор:
anita dimitrova
|
Дата:
07 Jun
|
Видяна:
582
Оцени рецептата

2 пакета активна суха мая

1 с.л. захар

1/4 ч вода, топла

1/4 ч масло, нарязано на парчета

2 ч мляко, топло

6 ч брашно

1 ч.л. сол

1/4 ч масло, разтопено

 

В голяма купа поръсете маята и захарта над топлата вода.

Оставете да престои, докато се разпени, около 10 минути. Смесете маслото и млякото на водна баня, докато маслото се разтопи и млякото е топло. Добавете ги при сместа с мая и се разбърква много добре. Прибавете 2 чаши брашно, по 1 чаена чаша в даден момент и се разбива добре, докато се образува тесто. Оставете да втасва на топло място, докато удвои обема си, около 1 -1/2 часа. Разбърква се с дървена лъжица, след това се добавят още около 3 чаши брашно, за да се образува влажна тесто, което може да се омеси върху добре набрашнена дъска. Потопете ръцете в брашно и месете тестото, докато стане гладко и не е лепкаво, като добавяте още брашно, колкото е необходимо. Тестото трябва да е много гладко. Оформете на топка и се поставя в добре намаслена, топла купа. Обърнете, така че да се покрие цялото с мазнина. Оставете да втасва на топло място, докато удвои обема си, около 1 час. Притиснете тестото надолу, обърнете върху леко набрашнена дъска и оставете да почива за около 5 минути. Разточете до дебелина от около 1 см и нарежете с набрашнен нож на около 5-сантиметрови квадрати, след това на триъгълници. Сложете в тава за печене на малко разстояние един от друг. Намажете с разтопено масло и оставете отново да втасат, за около 30 минути. Пече се в предварително загрята на 180С фурна за 25-30 минути.





Виж още от категория "Печива"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта