Кекс с чедър
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
2 3/4 ч брашно
1 ч мляко
2 с.л. захар
2 с.л. масло
1 пакет активна суха мая
1 1/2 ч настърган Чедър
3/4 ч.л. сол
Смесете 1 1/2 чаши брашно, захарта, неразтворената мая и солта много добре в голяма купа. Загрейте млякото и маслото, докато са много топли (60 - 70 градуса). Постепенно се добавя към сухите съставки и се разбива на умерена скорост с електрически миксер за 2 минути, като остъргвате купата от време на време. Добавете 1/2 чаша от брашното и сиренето. Разбийте за две минути на висока скорост на миксера, като остъргвате купата от време на време. Добавете достатъчно допълнително брашно, за да направите твърдо тесто. Обърнете тестото върху леко набрашнена повърхност и месете, докато стане гладко и еластично, за около 5 - 8 минути. Сложете в намазнена купа и обърнете, така че да се покрие хубаво с мазнина. Покрива се с кърпа, напоена с топла вода и след това много добре отцедена. Оставете да втасва на топло място, докато удвои обема си, около 1 час. Натиснете тестото надолу и обърнете върху леко набрашнена повърхност и оформете на дълго руло. Поставете в намазан с масло готварски пръстен, като притиснете краищата заедно. Покрийте и оставете да втаса на топло място, докато удвои обема си - около 35-40 минути. Пече се в предварително загрята на 180С фурна за 25-30 минути. Извадете от пръстена и поднесете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ