Кекс с "Бейлис" и кафе
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 1/2 ч масло или маргарин, меко
3 ч захар
6 големи яйца
1 1/2 ч.л. разтворимо кафе
1/4 ч вода, кипяща
1/2 ч шоколадов ликьор "Бейлис"
4 чаши брашно
1 ч.л. ванилия
1 ч.л. бадемов екстракт
За глазурата с "Бейлис":
1 ч.л. разтворимо кафе на гранули
2 с.л. вода, кипяща
1 1/2 с.л. шоколадов ликьор "Бейлис"
2/3 ч пудра захар
3 с.л. филирани бадеми - препечени
Разбийте маслото на средна скорост с електрически миксер, около 2 минути. Постепенно добавете захарта и се бие при средна скорост 5-7 минути. Добавете яйцата, едно по едно, като разбивате добре след всяко. Разтворете кафето във вряща вода и добавете ликьора. Добавете брашното при маслото, като редувате с кафената смес и като започнете и завършите с брашнената смес. Смесете при ниска скорост само до смесване след всяко добавяне. Добавете екстрактите. Изсипете сместа в намазана и набрашнена форма за кекс. Печете на 150С в продължение на 1 час и 40 минути или до готовност. Охлажда се в съда за 10-15 минути, след което се изважда и се оставя да се охлади 30 минути. Намажете с глазурата и поръсете с бадеми.
За глазурата:
Разтворете кафето гранули във вода; добавете ликьора и пудрата захар, Разбърква се до смесване.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ