Квас
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 ч захар
1/3 ч топла вода
2 пакета активна суха мая
2 ч мляко
2 ч брашно
Поръсете 1 с.л. захар в топлата вода. Поръсете маята след това и оставете да престои на топло място, докато удвои обема си, около 10 минути. Смесете млякото, останалата захар, брашното и сместа с маята. Поставя се в пластмасов или стъклен съд от около 5 литра. Разбърква се с дървена лъжица. Покрийте хлабаво и се оставя да престои на топло място за една нощ. На следващия ден, оставете в хладилника. Всеки ден се разбърква с дървена лъжица. На петия ден се измерва една чаша, за печива. Измерете една чаша за подарък. Добавете в оставащия квас 1 чаша брашно, 1 чаша мляко и половин чаша захар. Разбъркайте добре. Оставете в хладилника и разбърквайте ежедневно. На 10-ия ден, измерете една чаша, ако желаете, за да дадете на приятел. Трябва да има достатъчно останал квас за използване в рецепта, плюс допълнително, за да се добавя още брашно и мляко, както и преди и се съхранява в хладилник. След това, използвайте кваса почти всеки ден или по желание, добавяйте брашно и мляко на всеки пет дни.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ