Регистрация

Квас

Автор:
Цветанка Базова
|
Дата:
10 May
|
Видяна:
586
Оцени рецептата

1 ч захар

1/3 ч топла вода

2 пакета активна суха мая

2 ч мляко

2 ч брашно

 

Поръсете 1 с.л. захар в топлата вода. Поръсете маята след това и оставете да престои на топло място, докато удвои обема си, около 10 минути. Смесете млякото, останалата захар, брашното и сместа с маята. Поставя се в пластмасов или стъклен съд от около 5 литра. Разбърква се с дървена лъжица. Покрийте хлабаво и се оставя да престои на топло място за една нощ. На следващия ден, оставете в хладилника. Всеки ден се разбърква с дървена лъжица. На петия ден се измерва една чаша, за печива. Измерете една чаша за подарък. Добавете в оставащия квас 1 чаша брашно, 1 чаша мляко и половин чаша захар. Разбъркайте добре. Оставете в хладилника и разбърквайте ежедневно. На 10-ия ден, измерете една чаша, ако желаете, за да дадете на приятел. Трябва да има достатъчно останал квас за използване в рецепта, плюс допълнително, за да се добавя още брашно и мляко, както и преди и се съхранява в хладилник. След това, използвайте кваса почти всеки ден или по желание, добавяйте брашно и мляко на всеки пет дни.





Виж още от категория "Печива"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта