Регистрация

Касерола от хляб и сирене

Автор:
alexander
|
Дата:
06 Jun
|
Видяна:
547
Оцени рецептата

1 пакет активна суха мая

1/2 ч топла вода

1/2 ч хладка вода

2/3 ч масло - разтопено

2 яйца

1 ч.л. сол

3 ч брашно

1 ч настърган Чедър

1/2 ч.л. пипер

Масло - меко

 

Разтворете маята в топлата вода в купа. Добавете млякото, 2/3 чаша масло, яйцата, солта и 1 чаша брашно. Разбийте на ниска скорост, като остъргвате купата постоянно, 30 секунди. Разбийте на умерена скорост, като остъргвате купата постоянно за още 2 мин. Добавете останалото брашно, сиренето и черния пипер. Покрийте и оставете да втасва на топло място, докато удвои обема си, около 40 мин. Разбъркайте 25 пъти. Изсипете сместа равномерно в 2-литрова йенска тенджера. Покрийте и оставете да втаса за около 45 мин. Загрейте фурната до 190ºС. Сложете касеролата в средата. Пече се около 40-45 мин. Разхлабете хляба от стените на съда. Намажете с размекнатото масло и оставете да се охлади върху решетка.





Виж още от категория "Печива"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта