Касерола от хляб и сирене
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 пакет активна суха мая
1/2 ч топла вода
1/2 ч хладка вода
2/3 ч масло - разтопено
2 яйца
1 ч.л. сол
3 ч брашно
1 ч настърган Чедър
1/2 ч.л. пипер
Масло - меко
Разтворете маята в топлата вода в купа. Добавете млякото, 2/3 чаша масло, яйцата, солта и 1 чаша брашно. Разбийте на ниска скорост, като остъргвате купата постоянно, 30 секунди. Разбийте на умерена скорост, като остъргвате купата постоянно за още 2 мин. Добавете останалото брашно, сиренето и черния пипер. Покрийте и оставете да втасва на топло място, докато удвои обема си, около 40 мин. Разбъркайте 25 пъти. Изсипете сместа равномерно в 2-литрова йенска тенджера. Покрийте и оставете да втаса за около 45 мин. Загрейте фурната до 190ºС. Сложете касеролата в средата. Пече се около 40-45 мин. Разхлабете хляба от стените на съда. Намажете с размекнатото масло и оставете да се охлади върху решетка.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ