Регистрация

Канелено-орехови бишкоти

Автор:
Martchella
|
Дата:
24 Sep
|
Видяна:
679
Оцени рецептата

2 ч брашно

1 ч + 2 с.л. захар - разделени

1/2 ч.л. сода за хляб

1/2 ч.л. бакпулвер

1/4 ч.л. сол

3 яйца - разделени

1 жълтък

1 ч.л. ванилов екстракт

1 с.л. портокалова кора

1 1/2 ч орехи - едро нарязани и препечени

1/4 ч.л. смляна канела

1 ч.л. вода

 

Загрейте фурната до 150 градуса. Намазнете и набрашнете голяма тава. Като използвате електрически миксер с бъркалки за тесто, смесете брашното, 1 ч захар, содата за хляб, бакпулвера и солта в голяма купа. В малка купа, разбийте 2 яйца, 1 жълтък, ванилията и портокаловата кора. Добавете яйчената смес в брашнената смес; продължете да разбивате, докато се оформи меко тесто. Обърнете върху леко набрашнена повърхност. Добавете орехите и омесете за три минути или докато орехите са равномерно разпределени. Разделете наполовина. В тава, оформете всяка част тесто на хлебче, като набрашнявате ръцете си, колкото е необходимо. Оставете по около 5-6 см между хлебчетата. В малка купа смесете останалите 2 с.л. захар и канелата. В друга малка купа, разбийте останалите яйца и водата. Намажете хляба с яйчената смес и поръсете със сместа със захар и канела. Пече се около 45-50 минути или докато леко покафенее. Охладете 10 минути в тавата. Нарежете хляба по диагонал на филийки с дебелина 1 см. Подредете филийките в тавичка. Печете 15 минути, обърнете бисквитките и печете още 15 минути. Прехвърлете върху решетка, за да се охлади напълно. Съхраняват се в херметически затворени контейнери.





Виж още от категория "Печива"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта