Канелено-орехови бишкоти
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
2 ч брашно
1 ч + 2 с.л. захар - разделени
1/2 ч.л. сода за хляб
1/2 ч.л. бакпулвер
1/4 ч.л. сол
3 яйца - разделени
1 жълтък
1 ч.л. ванилов екстракт
1 с.л. портокалова кора
1 1/2 ч орехи - едро нарязани и препечени
1/4 ч.л. смляна канела
1 ч.л. вода
Загрейте фурната до 150 градуса. Намазнете и набрашнете голяма тава. Като използвате електрически миксер с бъркалки за тесто, смесете брашното, 1 ч захар, содата за хляб, бакпулвера и солта в голяма купа. В малка купа, разбийте 2 яйца, 1 жълтък, ванилията и портокаловата кора. Добавете яйчената смес в брашнената смес; продължете да разбивате, докато се оформи меко тесто. Обърнете върху леко набрашнена повърхност. Добавете орехите и омесете за три минути или докато орехите са равномерно разпределени. Разделете наполовина. В тава, оформете всяка част тесто на хлебче, като набрашнявате ръцете си, колкото е необходимо. Оставете по около 5-6 см между хлебчетата. В малка купа смесете останалите 2 с.л. захар и канелата. В друга малка купа, разбийте останалите яйца и водата. Намажете хляба с яйчената смес и поръсете със сместа със захар и канела. Пече се около 45-50 минути или докато леко покафенее. Охладете 10 минути в тавата. Нарежете хляба по диагонал на филийки с дебелина 1 см. Подредете филийките в тавичка. Печете 15 минути, обърнете бисквитките и печете още 15 минути. Прехвърлете върху решетка, за да се охлади напълно. Съхраняват се в херметически затворени контейнери.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ