Регистрация

Канелени кифлички

Автор:
петя добрева
|
Дата:
09 Dec
|
Видяна:
895
Оцени рецептата

1 ч.л. канела

280 г готово тесто за бисквити с мътеница

1/2 ч стафиди, тъмни +

2 с.л. стафиди, тъмни

5 с.л. масло, разтопено

5 ч.л. пудра захар

5 ч.л. кафява захар, разделени

2 ч.л. вода

 

Загрейте фурната до 200ºС.

Намажете квадратна тавичка за печене и оставете настрана. Разделете тестото на кръгчета с желаната големина. Намажете всеки кръг с еднакво количество от маслото и поръсете с по 1/4 ч.л. кафява захар и равно количество канела, след това покрийте всеки с 1 с.л. стафиди. Навийте на руло и подредете в тавата. Печете до златисто - около 8-12 мин. Прехвърлете върху решетка и охладете напълно. В малка купа или чаша комбинирайте останалите 2 1/2 ч.л. кафява захар и пудрата захар, добавете водата, по 1 ч.л. в даден момент, като се разбърква непрекъснато, докато сместа е гладка и като сироп. Прехвърлете кифличките в чиния за сервиране и намажете всяка със захарната смес. 





Виж още от категория "Печива"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта