Регистрация

Канелени бисквитки

Автор:
Биляна Еленкова
|
Дата:
24 Sep
|
Видяна:
767
Оцени рецептата

30 г пълнозърнеста пшенична закуска

1 с.л. канела

2 ч кафява захар

2 с.л. масло, разтопено

За тестото:

2 1/2 ч готов микс за палачинки

2 с.л. захар

1/2 ч тъмни стафиди

1/3 ч мътеница

1/2 ч газирана вода

1/2 ч.л. ванилия

 

Изсипете закуската в блендер. Добавете канелата и кафявата захар и разбийте на с висока скорост за около 3 секунди или докато се натрошат, но без да стават на прах. Изсипете в малка купа. Добавете разтопеното масло и разбъркайте с вилица, докато сместа е напълно омекотена. Заделете. Смесете микса, заедно със захарта и стафидите в купа. Сложете мътеницата, водата и ванилията в мерителна чашка, без да се разбъркват, и се изсипват в сместа. Смесете с вилица, докато цялата течност се абсорбира. След това омесете в купата с ръце, потопени в допълнително микс за палачинки, така че да се направи гладко и вече нелепкаво тесто. Накъсайте тестото на 4 или 5 порции в купата - поръсете сместа върху тестото и след това с ръце омесете, докато по-голямата част от него се разпредели равномерно в тестото. Разделете тестото на 12 равни части и се оформят на питки; сложете в намаслена тавичка. Печете на 200С в продължение на 25 минути или до готовност. Извадете тавата върху решетка и намажете бисквитките с глазура. На глазурата: В малка купа с електрически миксер на висока скорост, разбийте 2 с.л. разтопено масло, 1 ч.л. ванилия, 2 супени лъжици заквасена сметана, щипка сол и 1-1/2 чаши пудра захар до гладкост.





Виж още от категория "Печива"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта