Канелени бисквитки
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
30 г пълнозърнеста пшенична закуска
1 с.л. канела
2 ч кафява захар
2 с.л. масло, разтопено
За тестото:
2 1/2 ч готов микс за палачинки
2 с.л. захар
1/2 ч тъмни стафиди
1/3 ч мътеница
1/2 ч газирана вода
1/2 ч.л. ванилия
Изсипете закуската в блендер. Добавете канелата и кафявата захар и разбийте на с висока скорост за около 3 секунди или докато се натрошат, но без да стават на прах. Изсипете в малка купа. Добавете разтопеното масло и разбъркайте с вилица, докато сместа е напълно омекотена. Заделете. Смесете микса, заедно със захарта и стафидите в купа. Сложете мътеницата, водата и ванилията в мерителна чашка, без да се разбъркват, и се изсипват в сместа. Смесете с вилица, докато цялата течност се абсорбира. След това омесете в купата с ръце, потопени в допълнително микс за палачинки, така че да се направи гладко и вече нелепкаво тесто. Накъсайте тестото на 4 или 5 порции в купата - поръсете сместа върху тестото и след това с ръце омесете, докато по-голямата част от него се разпредели равномерно в тестото. Разделете тестото на 12 равни части и се оформят на питки; сложете в намаслена тавичка. Печете на 200С в продължение на 25 минути или до готовност. Извадете тавата върху решетка и намажете бисквитките с глазура. На глазурата: В малка купа с електрически миксер на висока скорост, разбийте 2 с.л. разтопено масло, 1 ч.л. ванилия, 2 супени лъжици заквасена сметана, щипка сол и 1-1/2 чаши пудра захар до гладкост.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ