Канелен кейк
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 ч мляко
1/2 ч захар
1/2 ч зехтин
сол
2 пакета мая
2 яйца
4 1/2 ч брашно
Масло, разтопено
1 ч захар
Канела
3/4 ч натрошени орехи
Смесете млякото, захарта, маслото и солта. Охладете, докато стане хладко. Добавете маята и яйцата. Разбърква се добре. Добавете брашното. Смесете и омесете до гладкост. Поставете в намазана купа, покрийте и оставете да втаса, докато удвои обема си (около 1 до 1-1/2 часа). Притиснете надолу и се оставя да престои 10 минути. Смесете захарта и канелата. Откъснете малки топчета от тестото и се потапят в масло, след което оваляйте в сместа със захар. Поставят се в добре намазана форма за кекс в шахматни редици и слоеве. Поръсете с ядки между слоевете и отгоре. Оставете да втаса за около 1 1/2 часа. Печете 45 минути.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ