Регистрация

Канелен кейк

Автор:
ivanova
|
Дата:
25 Mar
|
Видяна:
574
Оцени рецептата

1 ч мляко

1/2 ч захар

1/2 ч зехтин

сол

2 пакета мая

2 яйца

4 1/2 ч брашно

Масло, разтопено

1 ч захар

Канела

3/4 ч натрошени орехи

 

Смесете млякото, захарта, маслото и солта. Охладете, докато стане хладко. Добавете маята и яйцата. Разбърква се добре. Добавете брашното. Смесете и омесете до гладкост. Поставете в намазана купа, покрийте и оставете да втаса, докато удвои обема си (около 1 до 1-1/2 часа). Притиснете надолу и се оставя да престои 10 минути. Смесете захарта и канелата. Откъснете малки топчета от тестото и се потапят в масло, след което оваляйте в сместа със захар. Поставят се в добре намазана форма за кекс в шахматни редици и слоеве. Поръсете с ядки между слоевете и отгоре. Оставете да втаса за около 1 1/2 часа. Печете 45 минути.





Виж още от категория "Печива"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта