Регистрация

Какаов кейк

Автор:
Vesela Momchilova
|
Дата:
25 Jun
|
Видяна:
699
Оцени рецептата

За пълнежа:

3 с.л. масло или маргарин

3 с.л. неподсладено какао на прах

2/3 ч пудра захар

1 с.л. мляко

1/4 ч.л. ванилов екстракт

1 3/4 ч брашно

1 1/2 ч захар

2/3 ч какао

1 1/2 ч.л. сода за хляб

1 ч.л. сол

1 1/2 ч заквасена сметана

1/2 ч масло или маргарин, меко

2 яйца

1 ч.л. ванилов екстракт

1/2 ч нарязани ядки

пудра захар (по желание)

 

Загрейте фурната до 180ºС.

Намаслете и набрашнете правоъгълна тавичка. В купа, смесете брашното, захарта, какаото, содата и солта. Добавете сметаната, маслото, яйцата и ванилията и разбийте на ниска скорост. Разбийте на умерена скорост за 3 минути, като остъргвате стените на купата от време на време. Изсипете сместа в подготвения съд. Капнете по половина чаени лъжички от пълнежа на 2-3 см една от друга върху течното тесто. С помощта на вилица, направете мраморен ефект. Поръсете с ядките. Печете 35 - 40 минути или докато клечка за зъби, поставена в центъра излезе чиста. Охлажда се в съда. Поръсете с пресята пудра захар. За пълнежа: В тенджера на слаб огън, разтопете маслото. Добавете какаото, като се бърка непрекъснато, докато сместа е гладка. В малка купа с миксер, разбийте пудрата захар, млякото и ванилията. Добавете какаовата смес; разбийте на висока скорост с електрически миксер за 2 минути.





Виж още от категория "Печива"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта