Регистрация

Златна торта

Автор:
Victoria Bogdanova
|
Дата:
06 Jun
|
Видяна:
722
Оцени рецептата

За тестото:

150 г брашно

40 г пудра захар

1/2 ч.л. сол

1 с.л. ванилена захар

40 г смлени бадеми

100 г масло

1 жълтък

За пълнежа:

3 яйца

500 г извара

Настърганата кора на 1 лимон

210 г пудра захар

200 мл сметана

60 г брашно

 

За тестото:

Смесете всички съставки, с изключение на жълтъка, докато сместа заприлича на фина галета. Добавете жълтъка и бързо го смесете с тестото. Заделете в хладилника за най-малко 1 час. Загрейте фурната до 200 градуса. Разточете тестото и го поставете в широка тава с отделящи се стени. Набодете с вилица по цялата повърхност. Изпечете за 10 мин. с някаква тежест отгоре, за да не се повдига при печене. Разделете яйцата. Натиснете изварата през сито. Смесете всички съставки с изключение на белтъците. Разбийте белтъците на сняг и ги прибавете в сместа. Изсипете плънката в блата за пай. Пече се за около 40-50 минути, докато сместа се втвърди.





Виж още от категория "Печива"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта