Регистрация

Захаросани ябълки

Автор:
Албена Люцканова
|
Дата:
07 Mar
|
Видяна:
797
Оцени рецептата

2 ч захар

2 ч царевичен сироп

1/3 ч канелени бонбони

1 ч вода

3/4 ч.л. канела

1/2 ч.л. ванилия

1/4 ч.л. карамфил

3/4 ч.л. червен оцветител за храна

6 средно големи ябълки

 

Махнете дръжките на ябълките, измийте плодовете и ги подсушете. Поставете дървен шиш във всяка ябълка вертикално по средата, така че да минава от единия край до другия и да се подава и от горната страна. Смесете захарта, царевичния сироп, канелените бонбони и водата в тенджера. Гответе докато бонбоните се разтопят, като разбърквате непрекъснато. Внимавайте да не заври. Добавете канелата, ванилията, карамфила и оцветителя. Разбърква се добре. Кипнете сместа до 150 градуса с помощта на сладкарски термометър без да разбърквате. През това време намажете с олио тавичка за печене. Щом достигне желаната температура, свалете сместа от огъня и потопете всяка ябълка бързо, така че да се покрие много добре. Сложете ябълките в приготвената тава, с шиша нагоре и оставете захарното покритие да се втвърди. Поднесете със стайна температура.





Виж още от категория "Празнични"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта