Захарни бисквитки
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
Смесете до получаването на трохи следните продукти:
4 ч брашно
2 ч.л. бакпулвер
1 1/4 ч масло или маргарин
1 щипка сол
1 1/2 ч захар
Направете кладенче и смесете следните продукти:
1 ч.л. сода
1/2 ч.л. ванилия
1/2 ч.л. бадемов екстракт
1/2 с.л. екстракт от лимон
2 големи яйца
1/2 ч айран или мляко
Смесете сухите съставки с маслото до получаването на трохи. Направете кладенче в центъра и добавете останалите съставки. Охладете в хладилника за поне 3 часа или за през нощта. Разточете на пласт с дебелина 0,5 см и нарежете с предпочитана формичка за бисквитки. Печете на 160°С за 10 - 12 минути в намаслена тавичка. Ако искате цветни бисквитки, може да добавите оцветител за храни в течните съставки. Охладете и по желание глазирайте.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ