Регистрация

Двойно печени патици

Автор:
lazova
|
Дата:
05 Nov
|
Видяна:
1328
Оцени рецептата

2 патици, около 2 кг всяка, срязани наполовина през гръдната кост, а след това на четвъртинки

По 1 шепа от следните подправки: пресен лимон, мащерка, магданоз, розмарин, градински чай (по 1 чаена лъжичка, ако са сушени)

4 с.л. едра сол

Смлян пипер (на вкус)

 

Набодете патиците с вилица. Комбинирайте билките със сол и черен пипер и втрийте в патешкото, като натиснете добре в кожата. Сложете парчетата в тава за печене, с кожата нагоре и печете на 150С за около час или докато в тавата са се отделили 2 - 3 чаши мазнина. Извадете от фурната, но оставете върху решетка, за да продължи да се отделя мазнината за около 45 минути. Запалете грила на дървени въглища и когато се сгорещи, сложете патешкото, върху решетката, с кожата надолу. Покрийте и гответе за 10 мин. Обърнете, покрийте и гответе за 15 мин. Обърнете и гответе с кожата надолу за още около 5 минути, покрито; сервирайте веднага.





Виж още от категория "Патица"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта