Регистрация

Гъмбо с дива патица

Автор:
bogdanova
|
Дата:
23 Jul
|
Видяна:
970
Оцени рецептата

2 диви патици

2 стръка целина

1 малка глава лук, нарязан на филийки

2 малки моркова, нарязани на кубчета

1 с.л. сол

4 л вода

1 1/4 ч зеленчуково олио

1 ч брашно

2 ч лук, нарязан

2 ч целина, нарязана

1/2 ч.л. черен пипер

1/4 ч.л. червен пипер

450 г пушена наденица

24 стриди

1/2 ч зелен лук, нарязан на филийки

1 ч чушки, нарязани

 

Сложете патиците в голяма тенджера, заедно с 2 стръка целина, една малка глава лук (нарязана), нарязаните на кубчета моркови, солта и 3 - 4 л вода. Оставете да заври и оставете да къкри в продължение на 3 часа, като от време на време обирате пяната. За да направете гъмбото, пригответе запръжка от брашното и олиото. Добавете чушките, червения и черния пипер, целината и лука. Премахнете патиците от бульона и го редуцирайте до 2 1/2 литра. Прецедете го и изсипете в запръжката. Оставете на слаб огън за 20 минути. Обезкостете месото и го нарежете на малки кубчета, след което ги добавете в гъмбото. Изпечете наденицата на скара, нарежете на филийки и ги добавете в супата. Добавете стридите и зеления лук и оставете да заври. Сервирайте върху ориз със сос Табаско на вкус.





Виж още от категория "Патица"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта