Регистрация

Глазиран кейк за кафе

Автор:
yasen
|
Дата:
20 Jul
|
Видяна:
720
Оцени рецептата

1 ч брашно

1/2 ч захар

1 ч.л. бакпулвер 1/4 ч.л. сол

1 ч квас

1/3 ч зехтин

1 яйце

1/2 ч стафиди

1/4 ч нарязани ядки

За топинга:

1/2 ч кафява захар

1 -1/2 ч.л. брашно

1 -1/2 ч.л. канела

1 -1/2 ч.л. захар

2 с.л. масло

 

В голяма купа, смесете брашното, захарта, бакпулвера, солта и содата за хляб. Добавете кваса, маслото, яйцата, стафидите и ядките; разбърква се до смесване. Разстелете в намазнена и набрашнена квадратна тава; поръсете с топинга. Печете на 180С за 30-35 минути или докато клечка за зъби, поставена в центъра излезе чиста. Охладете леко в съда и нарежете на квадрати. Поднесете топло.

За топинга: В малка купа, смесете кафявата захар, брашното, канелата и гранулираната захар. Нарежете маслото (или маргарина), със стайна температура, в сместа, докато стане ронлива.





Виж още от категория "Торти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта