Регистрация

Виенска шоколадова торта

Автор:
Рая Пешева
|
Дата:
08 Jun
|
Видяна:
673
Оцени рецептата

8 яйца, разделени

1 ч захар

60 г полусладък шоколад, разтопен

1/4 ч прясно изцеден портокалов сок

1 ч.л. настъргана портокалова кора

2 ч смлени орехи

1/3 ч брашно Маца

1/3 ч картофено нишесте

2 портокала, обелени, нарязани на парчета

За портокаловата плънка:

280 г конфитюр от кайсии

1 портокал, обелен и нарязан на кубчета

За шоколадовата глазура:

1/2 ч портокалов сок

170 г полусладък шоколад, натрошен

 

Загрейте фурната до 120 градуса.

Разбийте жълтъците с 1/2 ч захар до сгъстяване. Смесете с шоколада, портокаловия сок и кората. Смесете 1 ч ядки с брашното Маца и картофеното нишесте. Добавете ги в сместа с жълтъци. С чисти сухи бъркалки, разбийте белтъците на пяна. Постепенно разбийте с останалата 1/2 ч захар на сняг. Внимателно обединете жълтъците с разбитите белтъци. Изсипете във формата за кекс и печете 55-60 мин. или до готовност. Обърнете формата върху решетка и оставете да се охлади напълно. Извадете от съда и срежете наполовина хоризонтално. Намажете долната половина с портокаловия крем. Покрийте с втория блат. Покрийте с глазурата. Гарнира се с останалата 1 ч ядки и парченцата портокал.

Охлажда се 5 минути. За шоколадовата глазура:

Сгорещете портокаловия сок. Свалете от огъня и добавете шоколада. Разбърква се докато се разтопи и сместа е гладка. Охладете за 5 минути.





Виж още от категория "Торти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта