Бяла свинска наденица
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
2 ч мляко
2 средно големи глави лук, нарязан
2 средно големи моркова, нарязани на кубчета
1 голям стрък целина, с листата, нарязана
6 стръка пресен магданоз
7 големи лука шалот, нарязани фино
1 голяма скилидка чесън, счукан
2 дафинови листа, натрошени
3 1/2 ч.л. сол
2 цели зърна карамфил
1/2 ч.л. прясно смлян бял пипер
1/8 ч.л. прясно смляно индийско орехче
щипка сушени листа мащерка
1 с.л. масло
340 г свинско филе, без мазнина, нарязано на 2 см кубчета и добре охладено
255 г свинска сланина или бекон, добре охладени
3 средно големи яйца
6 с.л. брашно
1/4 ч бяло вино
1/4 ч.л. чесън; счукан
2 1/2 с.л. червенин боровинки, наситнени
3 м свински черва, изплакнати и обърнати наобратно, накиснати в студена вода за 1 час и отново изплакнати
1/4 ч масло
Сложете млякото, лука, морковите, целината, магданоза, 3 лука шалот, скилидката чесън, дафиновите листа, солта, карамфила, пипера, индийското орехче и мащерката да кипнат в 4-литрова тенджера на умерен огън. Свалете от огъня, покрийте и оставете да престои за 30 минути. Оставете в хладилника, докато сместа е добре охладена, около 2 часа. Разтопете 1 с.л. масло в тиган на слаб огън. Добавете останалите 4 глави наситнен шалот. Покрийте и гответе, до омекване, като се разбърква от време на време, около 15 минути. Пюрирайте в блендера със свинското месо, сланината, яйцата, брашното, виното и 1/4 ч.л. чесън, докато сместа е гладка. Прецедете млякото в блендер, като натискате твърдите частици, за да се извлече колкото се може повече течност. Пюрирайте до гладкост. Прехвърлете в купа. Добавете боровинките. Оставете в хладилника в продължение на 1 до 8 часа. Нарежете червата на парчета от по 90 см. Завържете на възел в единия край. Напълнете със сместа, като оставите място за завързване в другия край. Завъртете всяка наденица на интервали от по 15 см, така че да се получат отделни наденички. Завържете на възел и в другия край. Повторете с останалото. Завържете с канап завъртените места. Сложете вода в тенджера и оставете да заври. Свалете от огъня и сложете надениците. Върнете на слаб огън и оставете да къкри леко. Варете около 20 мин., като обръщате от време на време. Охладете в студена вида. Нарежете на индивидуални наденички. Разтопете маслото в тиган на умерен огън. Запържете леко надениците от всички страни, около 8 мин. общо. Поднася се горещо.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ