Регистрация

Бяла свинска наденица

Автор:
jeni
|
Дата:
18 May
|
Видяна:
1110
Оцени рецептата

2 ч мляко

2 средно големи глави лук, нарязан

2 средно големи моркова, нарязани на кубчета

1 голям стрък целина, с листата, нарязана

6 стръка пресен магданоз

7 големи лука шалот, нарязани фино

1 голяма скилидка чесън, счукан

2 дафинови листа, натрошени

3 1/2 ч.л. сол

2 цели зърна карамфил

1/2 ч.л. прясно смлян бял пипер

1/8 ч.л. прясно смляно индийско орехче

щипка сушени листа мащерка

1 с.л. масло

340 г свинско филе, без мазнина, нарязано на 2 см кубчета и добре охладено

255 г свинска сланина или бекон, добре охладени

3 средно големи яйца

6 с.л. брашно

1/4 ч бяло вино

1/4 ч.л. чесън; счукан

2 1/2 с.л. червенин боровинки, наситнени

3 м свински черва, изплакнати и обърнати наобратно, накиснати в студена вода за 1 час и отново изплакнати

1/4 ч масло

 

Сложете млякото, лука, морковите, целината, магданоза, 3 лука шалот, скилидката чесън, дафиновите листа, солта, карамфила, пипера, индийското орехче и мащерката да кипнат в 4-литрова тенджера на умерен огън. Свалете от огъня, покрийте и оставете да престои за 30 минути. Оставете в хладилника, докато сместа е добре охладена, около 2 часа. Разтопете 1 с.л. масло в тиган на слаб огън. Добавете останалите 4 глави наситнен шалот. Покрийте и гответе, до омекване, като се разбърква от време на време, около 15 минути. Пюрирайте в блендера със свинското месо, сланината, яйцата, брашното, виното и 1/4 ч.л. чесън, докато сместа е гладка. Прецедете млякото в блендер, като натискате твърдите частици, за да се извлече колкото се може повече течност. Пюрирайте до гладкост. Прехвърлете в купа. Добавете боровинките. Оставете в хладилника в продължение на 1 до 8 часа. Нарежете червата на парчета от по 90 см. Завържете на възел в единия край. Напълнете със сместа, като оставите място за завързване в другия край. Завъртете всяка наденица на интервали от по 15 см, така че да се получат отделни наденички. Завържете на възел и в другия край. Повторете с останалото. Завържете с канап завъртените места. Сложете вода в тенджера и оставете да заври. Свалете от огъня и сложете надениците. Върнете на слаб огън и оставете да къкри леко. Варете около 20 мин., като обръщате от време на време. Охладете в студена вида. Нарежете на индивидуални наденички. Разтопете маслото в тиган на умерен огън. Запържете леко надениците от всички страни, около 8 мин. общо. Поднася се горещо.





Виж още от категория "Колбаси"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта