Бриош
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
450 г брашно
42 г захар
14 г мая, прясна, активна
14 г сол
5 големи яйца
226 г масло, безсолно
В купа смесете брашното, захарта, маята и солта. Смесват се добре. Добавете яйцата и продължете да разбъркване докато тестото стане гладко. Добавете маслото на 4 етапа, като хубаво смесите всяко парче в тестото, преди да добавите още. Продължете да разбърквате докато тестото е много еластично и прилепва към лъжицата. Покрийте с найлоново фолио и оставете в хладилника в продължение на шест часа. Разопаковайте тестото и го срежете наполовина. Оформете всяка половина на топка и след това оформете като хляб. Поставете всеки хляб в чиста формичка за печене. Оставя се да престои на топло. Когато тестото леко втаса, притиснете с ръце. Оставете тестото да втаса отново, до ръба на съда. Пече се в предварително загрята на 180С фурна за около 45 минути, докато тестото се отдръпва от стените на тавата и е златисто кафяво. Обърнете хляба върху решетка да се охлади.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ