Регистрация

Бриош

Автор:
Весела Динолова
|
Дата:
22 Apr
|
Видяна:
657
Оцени рецептата

450 г брашно

42 г захар

14 г мая, прясна, активна

14 г сол

5 големи яйца

226 г масло, безсолно

 

В купа смесете брашното, захарта, маята и солта. Смесват се добре. Добавете яйцата и продължете да разбъркване докато тестото стане гладко. Добавете маслото на 4 етапа, като хубаво смесите всяко парче в тестото, преди да добавите още. Продължете да разбърквате докато тестото е много еластично и прилепва към лъжицата. Покрийте с найлоново фолио и оставете в хладилника в продължение на шест часа. Разопаковайте тестото и го срежете наполовина. Оформете всяка половина на топка и след това оформете като хляб. Поставете всеки хляб в чиста формичка за печене. Оставя се да престои на топло. Когато тестото леко втаса, притиснете с ръце. Оставете тестото да втаса отново, до ръба на съда. Пече се в предварително загрята на 180С фурна за около 45 минути, докато тестото се отдръпва от стените на тавата и е златисто кафяво. Обърнете хляба върху решетка да се охлади.





Виж още от категория "Печива"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта