Регистрация

Бохемска плитка

Автор:
Rayna Serafimova
|
Дата:
10 Sep
|
Видяна:
752
Оцени рецептата

Необходими продукти:  

1/2 чаша вода  

2 пакета мая  

1 1/2 ч мляко, хладко  

1/2 ч захар  

2 ч.л. сол  

2 яйца  

1/2 чаша мазнина  

7 1/2 ч брашно  

2 ч.л. настърганата лимонова кора  

1/4 ч.л. индийско орехче  

1 ч стафиди  

1 ч бадеми, бланширани  

коктейлни черешки, разполовени  

орехови половини, нарязани  

1 жълтък  

1 с.л. вода  

 

Начин на приготвяне:

Смесете водата, маята, млякото, захарта, солта, яйцата, мазнината, половината брашно, лимоновата кора, индийското орехче, стафидите и бадемите. Добавете брашно, докато тестото стане гладко. Замесете тестото върху набрашнена дъска до гладкост и еластичност. Поставете в намазана купа, обърнете, за да се покрие с мазнината, покрийте с влажна кърпа и оставете на топло място, за да втаса и увеличи обема си два пъти, около 1 1/2 часа. Омесете отново. Срежете наполовина. Заделете едната половина настрана и разделете другата на 4 равни части. Оформете три от парчетата на дълги ленти и сплетете на плитка върху леко намазана тавичка. Закрепете краищата и ги подгънете навътре. Вземете четвъртото парче и разделете на три и направете втора по-малка плитка, която се поставя върху първата. Повторете с другата половина от тестото върху втора намазана тава. Покрийте всяка плитка хлабаво с влажна кърпа и оставете да втаса в продължение на 45 минути до един час. Украсете с череши и/или орехи. Намажете хляба с глазура, направена от яйчен жълтък и 1 с.л. вода и се пече на 180 градуса за около 30-40 минути, до златисто кафяво. Когато хлябът се е охладил напълно, се замесва глазура с пудра захар от четири с.л. масло, около 1/3-1/2 ч мляко и достатъчно пудра захар, докато се получи гъста консистенция, която се поръсва върху хляба.





Виж още от категория "Печива"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта