Регистрация

Боровинкова торта с карамелена глазура

Автор:
Lucy Naydenova
|
Дата:
14 Sep
|
Видяна:
599
Оцени рецептата

1 ч неосолено масло

2 ч захар

5 големи яйца, разбити

3 ч брашно + 1 с.л. допълнително

1 1/2 ч.л. смлян бахар

1 1/2 ч.л. карамфил, смлян

1/2 ч.л. канела

1/4 ч.л. сол

1 ч мътеница

1 ч.л. сода за хляб

1 ч стафиди или фурми, нарязани

1 ч орехи, нарязани

1 ч конфитюр от боровинки, без семена

За глазурата:

3 ч кафява захар

1 ч кондензирано мляко

1/2 ч неосолено масло

 

В голяма купа с електрически миксер, разбийте на крем маслото и захарта, докато сместа е лека и пухкава. Добавете яйцата и разбийте добре. В купа, пресейте заедно 3 чаши брашно, бахара, карамфила, канелата и солта. В друга купа, смесете мътеницата и содата. Добавете сместа с брашно към сместа с масло на партиди, като редувате с млечната смес. Разбърквайте добре след всяко добавяне. В купа, смесете стафидите, орехите и 1 супена лъжица брашно. Прибавете сместа в тестото с конфитюра, като се разбърква, докато се смесят много добре. Сложете восъчна хартия на дъното на 2 намаслени тави с диаметър 23 см и намажете с масло хартията. Изсипете сместа в тавите. Печете в предварително загрята на 160С фурна за 40 минути или докато клечка за зъби, поставена в центъра излезе чиста. Охладете в съда за 15 минути, след това обърнете тортата върху решетка и се оставя да се охлади напълно. В тенджера смесете кафявата захар, евапорираното мляко и маслото. Варете сместа на умерено слаб огън, като се разбърква, докато захарта се разтвори. Сместа се прехвърля в купа и се разбива, докато се получи желаната консистенция. Сложете единия блат в чиния. Намажете с крема и покрийте с другия блат, с долната част надолу. Глазирайте и поднесете.





Виж още от категория "Торти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта