Боровинкова торта с карамелена глазура
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 ч неосолено масло
2 ч захар
5 големи яйца, разбити
3 ч брашно + 1 с.л. допълнително
1 1/2 ч.л. смлян бахар
1 1/2 ч.л. карамфил, смлян
1/2 ч.л. канела
1/4 ч.л. сол
1 ч мътеница
1 ч.л. сода за хляб
1 ч стафиди или фурми, нарязани
1 ч орехи, нарязани
1 ч конфитюр от боровинки, без семена
За глазурата:
3 ч кафява захар
1 ч кондензирано мляко
1/2 ч неосолено масло
В голяма купа с електрически миксер, разбийте на крем маслото и захарта, докато сместа е лека и пухкава. Добавете яйцата и разбийте добре. В купа, пресейте заедно 3 чаши брашно, бахара, карамфила, канелата и солта. В друга купа, смесете мътеницата и содата. Добавете сместа с брашно към сместа с масло на партиди, като редувате с млечната смес. Разбърквайте добре след всяко добавяне. В купа, смесете стафидите, орехите и 1 супена лъжица брашно. Прибавете сместа в тестото с конфитюра, като се разбърква, докато се смесят много добре. Сложете восъчна хартия на дъното на 2 намаслени тави с диаметър 23 см и намажете с масло хартията. Изсипете сместа в тавите. Печете в предварително загрята на 160С фурна за 40 минути или докато клечка за зъби, поставена в центъра излезе чиста. Охладете в съда за 15 минути, след това обърнете тортата върху решетка и се оставя да се охлади напълно. В тенджера смесете кафявата захар, евапорираното мляко и маслото. Варете сместа на умерено слаб огън, като се разбърква, докато захарта се разтвори. Сместа се прехвърля в купа и се разбива, докато се получи желаната консистенция. Сложете единия блат в чиния. Намажете с крема и покрийте с другия блат, с долната част надолу. Глазирайте и поднесете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ