Регистрация

Блат за пай

Автор:
Надежда
|
Дата:
10 Apr
|
Видяна:
607
Оцени рецептата

1/2 + 2 с.л. брашно

1/4 ч пълнозърнесто брашно

3 с.л. студено масло, охладено и нарязано на парчета

3 - 4 с.л. ледено-студена вода

 

Загрейте фурната до 225ºС. Намажете леко с мазнина кръгла тавичка. Смесете 1/2 ч брашно с пълнозърнестото пшенично брашно в купа или в купата на блендера и добавете маслото. Натрошете с помощта на вилица, така че да се получи ронлива смес. Или разбийте в блендера. Добавете ледената вода, до получаването на тесто. Прехвърлете върху набрашнена повърхност и омесете леко за 1 мин. Оформете на топка, поставете в малка купа, покрийте с найлоново фолио и се съхранява в хладилник в продължение на 10 минути. Поръсете останалите 2 с.л. брашно върху работната си повърхност и леко покрийте точилката с брашно. Разточете тестото на кръг с големината на тавичката. Прехвърлете го в съда. Навийте краищата навътре. Покрийте с фолио, сложете някаква тежест, като например 2 ч боб, и печете в продължение на 10 минути.





Виж още от категория "Печива"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта