Регистрация

Бишкоти Патрицио

Автор:
яна маринова
|
Дата:
25 Sep
|
Видяна:
473
Оцени рецептата

1/2 ч масло, със стайна температура

1 ч захар

2 яйца

1 1/2 ч.л. ванилов екстракт

2 ч универсално брашно

1/2 ч.л. бакпулвер

1/2 ч.л. сода за хляб

1 1/2 ч нарязани ядки

 

Смесете маслото, захарта и яйцата много добре. Добавете ванилията. Смесете брашното, бакпулвера, содата и нарязаните ядки. Добавете ги при яйчената смес. Покрийте тестото с найлон и оставете в хладилника за 1 час или за цяла нощ. С набрашнени ръце, разделете тестото на две и оформете на дебело руло. Намажете с мазнина тава за печене. Сложете двете рула тесто, като оставите 6-7 см между тях. Притиснете леко надолу. Поставя се в предварително загрята на 200 градуса фурна и се пече в продължение на 20 минути или докато е твърдо на допир. Извадете да се охладят върху решетка леко. Намалете фурната до 190ºС. Докато е още топло, нарежете хляба на диагонални филийки с около 0,5 см дебелина. Подредете върху ненамаслена тава и се пече на 190С за 15 мин.





Виж още от категория "Печива"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта