Регистрация

Бишкоти

Автор:
Весела Лилкова
|
Дата:
09 Sep
|
Видяна:
503
Оцени рецептата

4 ч брашно

1 ч захар

4 ч.л. бакпулвер

4 яйца

2 ч.л. лимонова кора

1 ч.л. екстракт от анасон

1/2 ч масло

 

Напръскайте тава с незалепващ спрей. Смесете брашното, бакпулвера и лимоновата кора, оставете настрана. Можете да използвате 2 ч.л. натрошени семена анасон вместо екстракт. Разбийте маслото, добавете захарта, разбийте на крем и добавете яйцата, разбийте добре, добавете брашнената смес. Оформете тестото върху восъчна хартия на четири дълги рула. Изравнете леко. Пекат се на 190С за 15 до 20 минути или докато са леко кафяви. Охладете за около 1 час. Нарежете всяко на филийки от по 1 см. Подредете ги в тава. Пекат се на 150С за 10 минути. Обърнете, печете още 5 до 10 минути или докато станат хрупкави.





Виж още от категория "Печива"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта