Регистрация

Банички с месна плънка

Автор:
жанет григорова
|
Дата:
11 Jun
|
Видяна:
585
Оцени рецептата

1 1/4 ч топла вода

2 1/4 ч.л. мая

2 ч брашно

1 ч.л. сол

1 яйце

2 с.л. олио

1 1/2 ч грахамово брашно

За пълнежа:

680 г телешка кайма

1/2 ч нарязан лук

1 ч доматен сос

1/4 ч кетчуп

1 ч.л. чеснова сол

1/2 ч.л. сушен риган

1 ч.л. пипер

 

Смесете водата и маята в купата на миксер и се оставя да престои 5 минути. Добавете брашното и разбъркайте при средна скорост за още 4 минути. Обърнете тестото върху леко набрашнена дъска и омесете няколко пъти, оформете на топка и се поставя в добре намаслена купа. Обърнете топката да се намаже отгоре, покрийте с кърпа и се оставя да престои на стайна температура, за да втаса, докато удвои обема си. Докато тестото втасва, задушете каймата и лука на умерен огън, като се разбърква често, докато лукът омекне, а месото се зачерви. Отцедете. Изхвърлете мазнината и сока, върнете месото и лука в тигана. Добавете доматения сос, кетчупа и подправките и гответе на умерен огън, докато месото е сухо без видима течност. Заделете сместа с месо настрана, за да се охлади, докато тестото е готово. След като тестото втаса, го прехвърлете на леко набрашнена работна повърхност. Омесете леко. Оформете на руло и нарежете на 12 еднакво големи парчета. Оформете всяка на топка и покрийте с кърпа; оставете да престои 10 мин. Разточете всяка топка на кръг с диаметър около 12-15 см. Изсипете около 1/4 ч от сместа с месо в центъра на всеки кръг. Съберете тестото около плънката и натиснете заедно краищата отгоре. Поставете върху добре намазана тава за печене, покрийте с кърпа и се оставя да престои около 30 до 40 минути при стайна температура или докато удвои обема си. Печете при 180 градуса във фурната за 40 - 45 минути или до златисто. Поднася се горещо.





Виж още от категория "Печива"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта