Банички с месна плънка
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 1/4 ч топла вода
2 1/4 ч.л. мая
2 ч брашно
1 ч.л. сол
1 яйце
2 с.л. олио
1 1/2 ч грахамово брашно
За пълнежа:
680 г телешка кайма
1/2 ч нарязан лук
1 ч доматен сос
1/4 ч кетчуп
1 ч.л. чеснова сол
1/2 ч.л. сушен риган
1 ч.л. пипер
Смесете водата и маята в купата на миксер и се оставя да престои 5 минути. Добавете брашното и разбъркайте при средна скорост за още 4 минути. Обърнете тестото върху леко набрашнена дъска и омесете няколко пъти, оформете на топка и се поставя в добре намаслена купа. Обърнете топката да се намаже отгоре, покрийте с кърпа и се оставя да престои на стайна температура, за да втаса, докато удвои обема си. Докато тестото втасва, задушете каймата и лука на умерен огън, като се разбърква често, докато лукът омекне, а месото се зачерви. Отцедете. Изхвърлете мазнината и сока, върнете месото и лука в тигана. Добавете доматения сос, кетчупа и подправките и гответе на умерен огън, докато месото е сухо без видима течност. Заделете сместа с месо настрана, за да се охлади, докато тестото е готово. След като тестото втаса, го прехвърлете на леко набрашнена работна повърхност. Омесете леко. Оформете на руло и нарежете на 12 еднакво големи парчета. Оформете всяка на топка и покрийте с кърпа; оставете да престои 10 мин. Разточете всяка топка на кръг с диаметър около 12-15 см. Изсипете около 1/4 ч от сместа с месо в центъра на всеки кръг. Съберете тестото около плънката и натиснете заедно краищата отгоре. Поставете върху добре намазана тава за печене, покрийте с кърпа и се оставя да престои около 30 до 40 минути при стайна температура или докато удвои обема си. Печете при 180 градуса във фурната за 40 - 45 минути или до златисто. Поднася се горещо.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ