Регистрация

Бананова торта с млечен крем

Автор:
Ivko
|
Дата:
13 Oct
|
Видяна:
855
Оцени рецептата

За блата:

1 1/4 ч брашно

3/4 ч захар

2 ч.л. бакпулвер

1/4 ч.л. сол

2/3 ч мляко

1/4 ч разтопено масло

1 ч.л. ванилов екстракт

1 яйце

За пълнежа:

1/2 ч захар

3 с.л. брашно

1/8 ч.л. сол

1 1/4 ч мляко

1 яйце, леко разбито

1 с.л. масло

1 ч.л. ванилов екстракт

3 средно големи банана, нарязани на тънки филийки

За глазурата: 15 г неподсладен шоколад, натрошен

1 с.л. масло

1 ч пудра захар

щипка сол

1/2 ч.л. бадемов екстракт

3 с.л. мляко

 

За блата:

Загрейте фурната до 180 градуса.

Намаслете тавичка за пай с размер 23 см. Сложете восъчна хартия на дъното и намазнете и набрашнете хартията. В голяма купа, смесете на ниска скорост брашното, захарта, бакпулвера, солта, млякото, маслото, ванилията и яйцето. Смесете до навлажняване. Разбийте за 2 минути при средна скорост на миксера. Изсипете сместа в подготвения съд. Печете 20 - 30 минути или докато клечка за зъби, поставена в центъра излезе чиста. Охладете за 5 минути. Обърнете върху решетка. Отлепете хартията. Охлажда се напълно. Срежете хоризонтално на 2 тънки блата. За пълнежа: в средно голяма тенджера смесете захарта, брашното и солта. Постепенно се разбърква с млякото. Варете 1 минута. Разбърквайте непрекъснато. Смесете 1/4 чаша от горещата смес с яйчената смес и върнете в тенджерата. Варете, докато сместа заври. Разбърквайте непрекъснато. Отстранете от огъня. Добавете маслото и ванилията. Охлажда се. Разбърквайте често. Намажете половината крем върху срязаната страна на единия блат. Поставете резените банан отгоре. Покрийте с останалия крем. Покрийте с втория блат, със срязаната страна надолу. За глазурата: в малка тенджера на слаб огън, разтопете шоколада и две супени лъжици масло. Отстранете от огъня. Добавете пудрата захар, щипка сол, бадемовия екстракт и достатъчно мляко, колкото е необходимо, за да се получи глазура. Разбийте до гладкост. Намажете тортата отгоре, като оставите да се стече по страните. Оставете в хладилника до сервиране. Съхранявайте в хладилника.

 





Виж още от категория "Торти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта