Регистрация

Бананов кейк с моркови

Автор:
Ирина Чавдарова
|
Дата:
04 May
|
Видяна:
583
Оцени рецептата

1/2 ч натрошени орехи

1 1/2 ч настърган морков

1 1/2 ч банани, намачкани на пюре

1/4 ч препечен кокос

3 ч брашно

1 ч.л. сода за хляб

1 ч.л. смляна канела

1 ч.л. сол

1/2 ч.л. смлян карамфил

1/2 ч.л. индийско орехче

1 1/2 ч кафява захар

1 с.л. несолено масло; меко

3 яйца

1 с.л. ванилия

3/4 чаша мляко

пудра захар

 

Загрейте фурната до 180 градуса. Изсипва се в леко намазана тава. В купа се смесват заедно орехите, морковите, бананите и кокосовите стърготини. Пресейте заедно брашното, содата, канелата, солта, карамфила и индийското орехче. Заделете. В голяма купа, разбийте на крем маслото и захарта до побеляване. Добавете яйцата и се разбива до гладкост. Добавете ванилията в млякото. Изсипете сместа с мляко в сместа със захар, по 1/3 наведнъж, като редувате със сухите съставки и започнете и завършите с сухите съставки. Прибавете сместа с моркови и банани. Изсипва се в подготвената тава и се пече в средата на фурната за 30 до 35 минути, или докато клечка за зъби, поставена в центъра, излезе чиста. Охладете тортата напълно, а след това глазирайте с глазура от крема сирене или пудра захар. Нарежете на 24 квадрата.





Виж още от категория "Печива"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта